Sortida CFGS Alimentària a Verdú

Fa uns dies, l’alumnat del CFGS d’Alimentària va visitar el Celler Cercavins a l’Urgell.

Aquest celler prové d’una llarga tradició de viticultors de Verdú. Dos dels tres socis de l’empresa són pagesos de la població, aporten les seves vinyes i la cura que en tenen des de fa dècades.

Concretament, aquest celler de la subzona Valls del Riucorb de la DO Costers del Segre, que porta el nom d’un riu que passa per una zona molt pròxima a Verdú i que desemboca a les aigües del riu d’Ondara a Tàrrega, disposa de vinya pròpia. Compten amb raïm de les varietats negres ull de llebre, sirà, cabernet sauvignon i merlot, i de les blanques parellada, macabeu, chardonnay,  sauvignon blanc i verdejo.

Va ser en Jordi Martínez qui ens va posar en coneixement de tot el que envolta l’elaboració del vi,(clima, varietats…) vam aprofundir en les seves característiques com el color, les aromes, maduració…anàlisi sensorial abans i després d’embotellar…

Resumint, en van aprendre molt!.