Els quatre grups de Treball Globalitzat de primer d’ESO han visitat aquestes darreres setmanes dos obradors de llarga tradició familiar del barri, amb la finalitat de documentar el procés artesanal d’elaboració del pa.
A “L’Obrador dels 15” (www.lobradordels15.com), la Mònica i el David van realitzar, a dos dels grups, una explicació molt acurada sobre la història del pa, les seves tipologies, el seu valor nutritiu i les diferents formes d’elaboració. Les visites van acabar amb un tastet de pa i una demostració pràctica, i van fer palès la qualitat d’aquest obrador que va quedar finalista en el Concurs del Millor pa de Pagès de Catalunya.
Els altres grups van poder conèixer el “Forn Elias” (https://www.fornelias.com/), un forn amb més de 100 anys d’història que continua elaborant el pa de forma artesanal. L’Anna i l’Enric van explicar, molt amablement, com funciona el seu obrador i com quatre generacions de forners han sabut mantenir el respecte per la qualitat i la voluntat d’innovació. Una qualitat i innovació que els alumnes van poder comprovar menjant unes magdalenes boníssimes i admirant el cap del drac de pa que havia fet l’Enric per celebrar el Sant Jordi, una autèntica obra d’art.