CFGM Forneria, Pastisseria i Confiteria

Forneria, Pastisseria i Confiteria

 

CFGM

IA60

(2000 hores

 2 cursos acadèmics)

FAMÍLIA PROFESSIONAL

Indústries Alimentàries

 Competència General

La competència general d’aquest títol consisteix en elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

 Mòduls Professionals
Elaboracions en forneria-brioixeria. 198 hores
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria. 165 hores
Elaboracions de confiteria i altres especialitats. 165 hores
Postres en restauració. 99 hores
Productes d’obrador. 165 hores
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària. 66 hores
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments. 66 hores
Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria. 66 hores
Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria. 99 hores
Formació i Orientació Laboral. 66 hores
Empresa i iniciativa emprenedora. 66 hores
Anglès tècnic 99 hores
Síntesi 264 hores
Formació en centres de treball. 416 hores
 Camp professional

Aquest professional exercirà l’activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i com a elaborador per compte propi o aliè. També exerceix la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria,pastisseria i rebosteria.

 Principals ocupacions i llocs de treball
Personal forner. Personal elaborador de brioixeria.
Personal elaborador de masses i bases de pizza. Personal pastisser.
Personal elaborador i decorador de pastissos. Personal confiter.
Personal reboster. Torronaires.
Personal elaborador de caramels i dolços. Personal elaborador de productes de cacau i xocolata.
Personal xurrer. Personal elaborador de galetes.
Personal elaborador de postres en la restauració