Jornada de portes obertes i preinscripció – Curs 2024/25


La jornada de portes obertes del curs 2024/25 tindrà lloc el dimecres 6 de març.
Enguany la jornada es realitzarà de manera presencial

16:45 h Alumnat de 6è: acollida i visita guiada per l’Institut de Deltebre.
19:30 h Reunió per als pares/mares o tutors legals de l’alumnat de 6è.

 

Us hi esperem!!!



Curs de formació digital – Curs 2 –


Fes clic sobre la imatge per visualitzar la informació corresponent als 5 cursos ofertats


  • Per realitzar la inscripció, es disposa dels següents canals de comunicació:
    • Teléfon: 977489123
    • e-mail: e3006469@xtec.cat o
    • presencialment al nostre centre

Curs 2 – Ens movem pel món digital 

  • Inscripcions a partir del 16 de gener
  • Durada de 15h
  • 6 sessions de 2:30h
  • Els dies seran: 6, 13, 20 i 27 de febrer i el 4 i 5 de març
  • Dilluns i dimarts de 9:00h a 11:30h

Concurs de fotografia científica 2023


Durant la setmana de la ciència es va celebrar el segon concurs de fotografia científica al nostre centre.
La participació va ser elevada i la qualitat de les fotografies també. La comunitat educativa va poder apreciar-les durant tot el mes de novembre i desembre.
Finalment, avui s’han escollit els guanyadors i guanyadores de les diferents categories als que se’ls hi ha atorgat un certificat i un xec regal valorat en 25 euros!

Guanyadors i guanyadores:

1r cicle: La tempesta (Aitor Prats)
2n cicle: L’aigua i la llum (Sara Montserrat)
Postobligatoris: Pentàgon marí (Núria Olid)
Personal del centre: Gota de tardor (Ferran Navarro)

Us deixem les fotografies guanyadores i un enllaç per poder apreciar totes les fotografies exposades.

Bon Nadal a tothom!


ANUNCI – Licitació Servei Bar-Cantina de l’Institut de Deltebre


Avui dia 14 de setembre s’ha publicat el Plec de Prescripcions tècniques per a la contractació del Servei de Cantina del nostre Institut, les quals es poden trobar adjuntes més avall.
El període de presentació de proposicions acaba el dia 29 de setembre de 2023. Durant aquest període, les persones interessades poden passar per la Secretaria de l’Institut per entregar les sol·licituds i annexos o demanar més informació.


Inici de curs 2023.2024


Comencem un nou curs!
ESO i FP Bàsica, dimecres 6 de setembre a les 8.00h.
Batxillerat i CFGM, dimarts 12 de setembre a les 9.00h.


 

 

Obres per a la millora energètica


En els propers dies començaran les obres de substitució de fusteries per a la millora energètica en aquest institut que es preveu que finalitzin abans de final d’any.

Les obres consisteixen en l’actuació sobre dues de les façanes de l’edifici per substituir-hi finestres existents i col·locar aïllament tèrmic als calaixos de les persianes, sense afectar les persianes existents, i en el canvi d’algunes de les claraboies fixes de coberta i d’alguns trams del lluernari, per claraboies practicables amb sistema d’obertura automàtica mitjançant control remot, per millorar-ne la ventilació de les zones comunes i el confort tèrmic.

Aquestes obres estan incloses al Pla Director d’infraestructures Educatives, que conté la planificació de les actuacions de construcció de nous centres i ampliacions però també les obres de rehabilitació, adequació i millora. Concretament les obres d’aquest centre persegueixen millorar l’eficiència energètica i augmentar la confortabilitat de les instal·lacions.

Aquestes obres són finançades per la Unió Europea mitjançant el fons REACT–UE com a part de de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19, dins de l’objectiu específic donar resposta a les necessitats d’escolarització dels ensenyaments obligatoris o universals en el marc del dret a l’educació.

Podeu trobar més informació sobre la programació de totes les obres en infraestructures escolars finançades amb Fons REACT-UE en aquest enllaç.


Premi Gerard Vergés 2023

La nostra alumna Maria Vila Verge ha estat guardonada alb el Premi Gerard Vergés en la categoria general de la modalitat cientificotècnic pel seu treball de recerca titolat Immunoteràpia anti GD2: la solució del neuroblastoma? tutoritzat per Xabier Moreno de Pablo.
Llegeix més»

Acte entrega d’orles curs 2022/23


El passat 27 de juny va tenir lloc l’acte d’entrega d’orles a l’Institut de Deltebre de l’alumnat que finalitzava etapa aquest curs: 4t ESO, 2n Batxillerat, 2n CFGM Gestió administrativa i la primera promoció de FP Bàsica d’Informàtica d’oficina. Van ser un total de 198 alumnes de les poblacions del nostre Delta: Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Els Muntells.

Aquest any hem tingut a l’acte com a convidada especial la nostra exalumna Olga Casanova Callau, graduada en Infermeria per l’Hospital clínic de Barcelona amb l’especialitat en infermeria Obstètrico-Gimecològica(llevadora).

Des del centre no volíem acabar aquest curs escolar sense fer un petit homenatge de reconeixement a aquestes generacions que han finalitzat una etapa escolar amb nosaltres.

Esperem que els vagi molt bé en aquesta nova etapa acadèmica/professional que comencen. Enhorabona a tots i a totes !!!

A l’enllaç següent podeu visualitzar les fotos de l’entrega d’orles.


 

Premi Salvador Fornós


NÚRIA MULET GUARDONADA A LA PRIMERA EDICIÓ DEL PREMI SALVADOR FORNÓS

El passat dia 5 de maig la nostra alumna Núria Mulet Martí va ser guardonada amb el Premi de Salvador Fornós. El seu treball de recerca premiat és Microplàstic, el verí dels ecosistemes i la salut humana a l’Ebre i tal com explica Núria aquestes partícules diminutes gairebé invisibles les podem considerar una forta amenaça per al Delta. El treball d’investigació s’ha centrat a col·laborar amb el projecte i-Plastic de l’ICTA-UAB amb el mostreig en dos punts de la desembocadura el registre i l’anàlisi i comparació de resultats per saber la presència d’aquestes partícules i determinar la quantitat, l’origen i el tipus. L’assaig conclou amb l’estudi del coneixement i repercussions dels microplàstics a la població.

Al centre Cultural del Delta vam assistir al lliurament de la primera edició del Premi de Recerca Salvador Fornós. Era una tarda molt especial dos anys després de que Salvador Fornós Casanova ens deixés. Els discursos commovedors estaven entretallats per l’emoció, la tristesa i al mateix temps el record entranyable d’en Salvador, marit, pare, iaio, veí, company, mestre, director, polític. Rep així un homenatge pel seu tarannà dedicat incondicionalment al Delta, l’educació i la recerca.

Aquest premi està convocat per Esquerra Republicana i està adreçat a l’alumnat de batxillerat dels centres de Baix Ebre i Montsià. La temàtica s’ ha de centrar en el Delta i el premi ha estat una dotació de 500 €.


Sigues el canvi que vols veure al món


Sigues el canvi que vols veure al món

Sota aquest lema, el passat dilluns 5 de juny, els centres educatius de Deltebre, Sant Jaume i els Muntells van celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient als peus del pont Lo Passador (símbol unitari de les diferents poblacions que acullen les escoles). Durant la celebració, l’alumnat dels diferents centres va llegir diferents manifests, desitjos i bons propòsits. Va ser un acte reivindicatiu i a la vegada festiu amb la participació del cantautor Joan Rovira que va interpretar un dels seus temes més simbòlics Lo meu riu. L’acte va culminar amb el desplegament d’una gran bandera confeccionada amb diferents fragments de roba que, centres d’arreu de les Terres de l’Ebre, van fer arribar a l’Institut de Deltebre.

Aquest acte va ser el segon d’aquestes característiques i magnituds que s’organitzava des de l’Institut amb l’ajuda de la comissió de delegats i delegades verdes.

La intenció és poder celebrar conjuntament aquesta diada els propers anys apropant així els objectius de desenvolupament sostenible a l’alumnat, les famílies i la comunitat educativa del nostre entorn.

Recull de fotografies


 

8 M a l’Institut de Deltebre


8M és cada dia. Amb la reivindicació i visibilització de les desigualtats que encara patim com a dones hem evocat a l’autora Maria Mercè Marçal amb el seu poema que porta com a títol el día d’avui. També ens ha acompanyat amb el seu cant l’artista Joan Rovira, que ha fet una crida als orígens i a la força que tenim com habitants del nostre entorn per millorar les vides de tothom.

Les alumnes de l’INS Deltebre ens han guiat pel manifest d’aquest 2023, on ens han recordat la campanya de les 3 erres, els objectius de la qual són:

  1. Reduir: la desigualtat, l’abús verbal, el llenguatge i els comportaments sexistes.
  2. Renovar: el repecte a la diferència, la solidaritat i la sororitat.
  3. Reutilitzar: la bona convivència i la igualtat de drets.

També hem visibilitzat les desigualtats que encara estan vigents al nostre entorn més proper:
Necessitem d’una coeducació imprescindible a l’entorn educatiu. PROU d’opressió per les nostres orientacions i identitats sexuals!

Denunciem que el treball domèstic encara està feminitzat i manca la paritat a casa nostra, com ens ha demostrat el resultat del formulari, “A casa teua qui fa què”.

El feminisme és un moviment que ha de ser abordat col·lectivament i ens afecta a totes les persones per igual, perquè lluita per una societat més justa, igualitària, inclusiva i, sobretot, no violenta.

Visca la lluita feminista!
Deltebre, 8 de març de 2023


Sortida a Tortosa – Arxiu comarcal del Baix Ebre i Biblioteca Marcel·lí Domingo


El dijous dia 2 de febrer del 2023 l’alumnat de primer de batxillerat han assistit a dues xerrades per tenir eines el seu treball de recerca.
A l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre van descobrir la importància dels documents i la conservació i l’observació en la indagació amb la visita guiada per Albert Curto Homedes.
A la Biblioteca Marcel·lí Domingo van tenir a l’abast les estratègies necessàries per a una cerca d’informació aprofitant la digitalització de moltes fonts, bases de dades, catàlegs i cercadors, arxius i hemeroteques, repositoris i xarxa de biblioteques.
En resum, la informació és poder…