Convocatòria de beques d’estudis generals postobligatoris

Ha estat publicada la Resolució d’3 d’agost de 2017, de la Secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, per la qual es convoquen  beques de caràcter general per al curs acadèmic 2017-2018, per a estudiants que cursen estudis postobligatoris.

Termini de presentació: del 11 d’agost al 3 d’octubre de 2017 (inclòs).

Per sol·licitar la beca s’ha d’accedir al servei en línia del Ministeri d’Educació. Els usuaris que en cursos anteriors ja varen fer la sol·licitud en línia han d’utilitzar el mateix usuari i contrasenya; en el cas de que sigui la primera vegada, s’hauran de registrar. Tanmateix, hi ha un servei per recordar o demanar nova contrasenya en cas d’oblit. .

Una vegada tramitada la beca, el sol·licitant com a justificant d’haver-la presentat, ha d’imprimir el document “Justificante de presentación”.,

Les persones que sol·licitin la beca no han de presentar cap documentació al centre educatiu: ni tants sol el “justificante de presentación”. En cas que sigui necessari, des dels Serveis Territorials d’Ensenyament, es sol·licitarà a la persona interessada la documentació.

En el seu moment des de Serveis Territorials d’Ensenyament es sol·licitarà als centres educatius, la certificació acadèmica del alumnes que hagin fet sol·licitud d’una beca.

Trobareu mes informació, i l’accés per sol·licitar la beca en el següent enllaç:

https://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/bachillerato/becas-generales-no-universitarias.html

Programa GEP. Generació plurilingüe

PROGRAMA GEP

El nostre institut participa des d’aquest any en el programa Generació Plurilingüe, que té com a objectiu millorar les competències en llengües estrangeres del nostre alumnat. Una de les actuacions més significatives, és la promoció de la utilització de l’anglès en matèries no-lingüístiques. També s’emprendran altres iniciatives, com per exemple un impuls a la lectura en anglès dins de l’aula.

Les actuacions en el marc del GEP tindran lloc especialment a 3r i 4t d’ESO, i en menor mesura, als altres cursos.

Com a objectiu fonamental perseguim canviar la percepció de l’alumnat en relació a la llengua estrangera, que es deixi de percebre com un obstacle, i que es normalitzi el fet de treballar en un entorn plurilingüe, en el qual els continguts es presenten de manera natural en diverses llengües.

Si voleu consultar informació addicional sobre el projecte la podeu aconseguir en el següent enllaç: Grup d’experimentació per al Plurilingüisme (GEP)

L’INS BdE finalista al concurs “Energia amb conciència” de la Fundación Repsol

20170309_100353-COLLAGE

L’Institut Berenguer d’Entença ha estat seleccionat com un dels cinc finalistes del III Campionat Energia amb conciència de la Fundació Repsol. S’ha de felicitar els alumnes de 4t d’ESO que han participat en el programa per la gran tasca realitzada i la implicació que han demostrat en el treball desenvolupat

El dia 29 de juny set alumnes del centre, Nuria Jiménez, Júlia Capella, Cristian González, Gerard Fuentes, Patrícia Plaza, Laura Solé i Clara Fernández aniran a Madrid al Campus Repsol a defensar el projecte dut a terme pel nostre alumnat.

Us desitgem molta sort!!!

Podeu veure el llistat de finalistes a la web de Fundación Repsol.

Altres articles relacionats:

Fundación Repsol visita l’INS BdE amb el programa “Energia amb conciència”

“Vídeos de la presentació del programa de Repsol “Energía con conciencia”

“Energia amb conciència” als mitjans de comunicació”

Notícia al Diari de Tarragona. 13/06

Notícia a Reus diari. 13/06

Instruccions de votació per a la final del III Campionat Energia amb consciència

Segueix en directe la final
El 29 de juny a partir de les 11:30 del matí podreu seguir en directe la gran final de l’III Campionat Energia amb consciència a través de www.fundacionrepsol.com.

Instruccions de votació
D’11:30 a 12:30h. s’activarà la votació pública a través de la pàgina www.fundacionrepsol.com on podreu votar al centre que millor hagi presentat el seu projecte.
El procediment de votació és molt senzill: simplement haureu de connectar-vos amb el vostre perfil de Facebook, admetre els permisos sol·licitats per l’aplicació i ja podreu seleccionar i votar al vostre equip favorit (L’Institut Berenguer d’Entença). Els 2 guanyadors de la gran final seran triats a través de la votació online (30% de la puntuació final) i del Jurat (70%).
Recordeu que solament es podrà votar una vegada!

Us afegim l’enllaç del vídeo de la intervenció del nostre equip en Ràdio L’Hospitalet de L’Infant per presentar el sistema de votació.

https://www.facebook.com/RadioHospitaletInfant/videos/1717758198239930/

PARTICIPEU!!!!

Programa de reutilització de llibres. Instruccions

cuidam-colorUs fem arribar la informació següent que és del vostre interès en cas que el vostre fill/a participi en el programa de reutilització de llibres de l’Ajuntament de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant.

Des de l’Ajuntament ens demanen que us indiquem que per poder continuar participant en el programa i rebent els ajuts per a la compra de llibres per al curs vinent és indispensable haver retornat els llibres utilitzats durant el curs 16-17 i també que cal que es retornin en bon estat.

La recollida dels llibres utilitzats el curs 16-17 es farà a l’institut els dies 27 i 28 de juny entre les 9h i les 12h per a l’alumnat que no els necessiti durant l’estiu i el dia 5 de setembre entre 12h i 13h, en cas contrari.

Els llibres s’hauran de lliurar al personal de l’Ajuntament que estarà situat a la Sala de Reunions del centre, a la planta baixa. Us demanem que respecteu aquestes dates i horaris, els llibres no es poden lliurar a la consergeria del centre.

Els vostres fills i filles les rebran les llistes de llibres per al curs vinent el dia 27 juntament amb el butlletí de notes. També les podreu consultar en aquesta web.

 

Activitats de final de curs. Dies 19, 20 i 21 de juny

activitats INS BdE__________________________________________________________________________________________________

DILLUNS 19 DE JUNY:

  • 4t ESO: ACTIVITAT DE PLATJA (Àrea d’esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant). De 10:45 h-15:00 h
  • 1r, 2n i 3r d’ESO: ZUMBA A LA SALA D’ACTES . De 13:00 h-15:00 h

____________________________________________________________________________________________________

DIMARTS 20 DE JUNY:

  • 2n ESO: ACTIVITAT D’ORIENTACIÓ PER L’HOSPITALET DE L’INFANT. De 11:45 h-15:00 h

______________________________________________________________________________________________________

DIMECRES 21 DE JUNY:

  • 1r, 2n 3r 4t ESO: EXCURSIÓ PEL MUNICIPI “EL CAMÍ DELS CORRALETS”. 8:30-13:00 h

Projecte de recerca de 4t d’ESO

El PdR d’enguany és Un passeig pel Modernisme: art, natura, societat, economia…

Els dies 8 i 9 de juny  els alumnes de 4t vam anar a visitar primer  la Colònia Güell, i a la tarda la Pedrera i l’endemà el celler-cooperatiu de Pinell de Brai.
Ens comentaren… Llegeix més»

3r d’ESO a la Fundació Alícia

20170606_123026p

És posible fer una truita sense ous? I un flam sense llet? Els alumnes de tercer d’ESO van comprovar que sí a la fundació ALÍCIA (Alimentació i Ciència), en la sortida que van fer el dia 6 de juliol, dins de les activitats del Treball de Síntesi.

En aquesta fundació –dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari– hi van realitzar  tres tallers: Correfogons –un concurs de cuina-, Corre el món i torna al Born –un taller de cuina històrica- i Fenòmens a la carta, per resoldre problemàtiques alimentàries. De ben segur que a partir d’ara posaran en pràctica tots els coneixements apresos a la cuina de casa!

Podeu veure més imatges en aquest enllaç.