TALLER DE CAIXES-NIU

Denise Tomàs Verdiell 1r ESO C

Dimarts 13 de juny van fer el Taller de caixes-niu. Primer de tot es va fer una petita explicació per a introduir-nos en aquest tema, els professors Gemma Royo, Antonio Migorance, Jorge Gueroles i  l’educador  Alejandro Castañeda ens van parlar de quins tipus de caixes niu hi havia i quins ocells hi podien entrar i també quins no necessitaven caixa-niu. en acabar, vam fer com un petit examen sobre el que havíem escoltat , després vam passar al taller i allí hi havia tot el material a cada taula. Formàrem grups de 4 persones per al muntatge de les caixes-niu i, en acabar, vam sortir pel pati a penjar les nostres caixes-niu que les podeu trobar penjades als arbres més propers a l’hort i per la zona de davant del pati.

Què són les caixes-niu?

Una caixa-niu és una estructura artificial que pot ser utilitzada pels ocells que fan niu a les cavitats dels arbres o de les roques. Les caixes-niu es col·loquen per a diverses espècies de moixons més o menys amenaçades i beneficioses per l’home (mallerengues, pica-soques blaus, colltorts, raspinells, papamosques, pit-roigs, cotxes, xots, mussols, gamarussos, xoriguers, gaigs blaus, puputs, xixelles, etc.), però sovint també les ocupen altres ocells oportunistes que podrien nidificar perfectament en altres llocs (pardals o estornells principalment).

Hem de tindre ben present que la col·locació de caixes-niu no és una solució definitiva.per a protegir aquestes espècies,tot i que la seua utilització pot ser útil per afavorir la seua supervivència.

El manteniment d’uns boscos en bon estat de salut (afavorint la presència d’arbres vells, sistemes d’explotació sostenible, actuacions encaminades a la prevenció dels incendis, etc.) són l’únic sistema eficaç per assegurar la supervivència d’aquests ocells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>