DESENVOLUPANT COMUNITATS DE CONFIANÇA PER A L’APRENENTATGE GLOBAL (DEAR PROJECT)

DESENVOLUPANT COMUNITATS DE CONFIANÇA PER A L’APRENENTATGE GLOBAL (DEAR PROJECT)

per Berta Llach Ferrero -
Nombre de respostes: 0

logo DEAR

Aquest curs a l’institut de Vidreres hem iniciat un nou projecte DESENVOLUPANT COMUNITATS DE CONFIANÇA PER A L’APRENENTATGE GLOBAL (DEAR PROJECT). Es tracta d’un projecte de cooperació europea en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament que realitzarem durant els propers dos cursos juntament amb tres instituts més de la Comarca de la Selva i els territoris de Neath Port Talbot a Gal·les (Regne Unit) i Gulbene (Letònia). És un projecte subvencionat per la Comunitat Europea i coordinat pel Consell Comarcal de la Selva.

L’objectiu del projecte és millorar els coneixements i capacitats dels centres educatius en l’àmbit del desenvolupament sostenible utilitzant com a eix de treball cinc dels vuit objectius del mil·lenni de les Nacions Unides: eradicar la pobresa extrema, l’educació universal, la igualtat de gènere, el desenvolupament sostenible i les aliances globals pel desenvolupament.

A 3r d’ESO s’està treballant en el projecte des de ciutadania. Es treballen els continguts de l’assignatura a través dels objectius del mil·lenni i del 5 al 9 de maig els alumnes hauran de posar en pràctica els seus coneixements en el treball de síntesi. Durant aquesta setmana s’aturaran les classes habituals i ens centrarem a treballar en el projecte dins i fora de l’institut, ja que un grup de 30 alumnes de 3r d’ESO tindrà l’oportunitat de participar en el camp local de la Selva i realitzar part del treball fora del centre. Aquest camp local es celebrarà els dies 7 i 8 de maig en una casa de colònies de la comarca i els alumnes del nostre institut conviuran i treballaran amb joves de l’institut de Santa Coloma de Farners.

Del 20 al 25 de març un altre grup de 10 alumnes de 3r d’ESO viatjarà a Gal·les per conèixer, treballar i intercanviar experiències amb els altres dos socis europeus del projecte. Els participants conviuran i treballaran durant cinc dies amb els gal·lesos i els letons en el Margam Discovery Centre de Neath Port Talbot i tindran l’oportunitat de conèixer la regió. Per escollir els participants del camp local de la Selva i el camp internacional de Gal•les s’ha presentat un repte als alumnes: Dissenyar una activitat lúdica relacionada amb els objectius del mil•lenni. És una activitat obligatòria per a tots els alumnes de tercer ja que formarà part de la nota del treball de síntesi.

El termini per presentar les propostes finalitza el 15 de gener. Si es vol optar a participar en el camp local de la Selva o en el camp internacional de Gal•les caldrà presentar la proposta oralment davant un tribunal el dijous 16 de gener. El tribunal que valorarà les activitats seguirà els criteris marcats pel Consell Comarcal de la Selva. Les propostes més engrescadores tindran l’oportunitat de participar en un dels dos camps.