"Rutes sostenibles i segures per a anar a l’escola o a l’institut"

"Rutes sostenibles i segures per a anar a l’escola o a l’institut"

per Irene Martínez Pérez -
Nombre de respostes: 0

Dins el projecte “TRANSFORMEM” que ja fa anys que es duu a terme al nostre institut, un grup de 5 alumnes de 4t d'ESO varen fer el curs passat, com a Treball de síntesi, un projecte de mobilitat amb bicicleta que es titula "Rutes sostenibles i segures per a anar a l’escola o a l’institut". Es tracta d'una sèrie d'itineraris amb bicicleta per arribar a l'institut, que ells indiquen que són uns itineraris sostenibles que, si s'hi posessin rètols i s’utilitzessin, podrien servir per fer els desplaçaments diaris menys contaminants fins a l'institut.

A més, aquests itineraris poden complementar una xarxa de carrils bici, anomenada RiMaViSi, que, en un futur proper (perquè ja l'està estudiant la Diputació de Girona), unirà els pobles de Riudarenes, Maçanet de la Selva, Vidreres i Sils.

Els alumnes que van fer el projecte són Abel Vergés, Arnau Güell, Guillem Roura, Edu Daza i Biel Caballero i el van presentar al concurs d'Ecopropostes mediambientals que fa cada any Ràdio Marina. De moment han quedat finalistes i la setmana vinent assistiran a Blanes a la cerimònia on es decidirà quin és el projecte guanyador i es lliuraran els premis.

Aquí teniu l’enllaç al treball, que posa les rutes a l’abast de tothom mitjançant la inclusió a la coneguda xarxa de rutes Wikiloc: "Rutes sostenibles i segures per a anar a l’escola o a l’institut"