El projecte Carril Bici-Senderisme ha estat aprovat per la Diputació de Girona

El projecte Carril Bici-Senderisme ha estat aprovat per la Diputació de Girona

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 0

EL PROJECTE  CARRIL BICI – SENDERISME

HA ESTAT APROVAT  PER LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

 

 

El passat 10 de novembre es va celebrar una reunió a la Casa de Cultura de Girona que va servir perquè els Equips Directius i  les AMPA’s dels Centres Educatius de Riudarenes, Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva, juntament amb elsAlcaldes dels respectius municipis i el Consell Comarcal de la Selva poguessin presentar el projecte al President de la Diputació de Girona, Sr. Pere Vila,  i sol·licitar el seu suport tècnic i econòmic per seguir avançant en la construcció d’un carril bici/senderisme que serveixi per unir els quatre pobles així com la connexió interurbana dins dels mateixos municipis. En l’última reunió també hi va  assistir el President del Consell Comarcal de la Selva, Sr. Salvador Balliu, així com el President del Consorci de Vies Verdes , Sr. Albert Gómez i la Diputada Gisela Saladich, entre d’altres.

El Sr. Pere Vila, com a màxim representant de la Diputació, va exposar el següent:

  • La Diputació es compromet a realitzar la redacció del projecte, que serà tutelada directament pel President del Consorci de Vies Verdes, Sr. Albert Gómez. També es compromet a assumir part dels costos, però tambéhi han de participar els quatre ajuntaments implicats.
  • Hi ha projectes europeus molt relacionats amb aquest que poden servir de model per buscar finançament per una altra banda.
  • I també es pot buscar finançament a través de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, ells’ofereix per fer de comunicador amb el govern català.
  • La Diputació intentarà redactar un projecte el menys costós possible,però dins dels paràmetres de seguretat i sensible a lapreservació del territori.
  • És un projecte ambiciós però, si tothom hi posa de la seva part, serà una realitat.
  • Aquest projecte col·laboratiu pot servir demodel per a altres poblacions veïnes.
  • La Diputació es compromet a iniciar la redacció del projecte abans d’acabar l’any.

I així ha estat, perquè el proper  4 de desembre, a petició del Gerent del Consorci de Vies Verdes de la Diputació de Girona,  es trobarà una comissió de treball formada pels quatre alcaldes,  el Gerent del Consorci de Vies Verdes amb un tècnic, dos representants de les Comunitats Educatives i un tècnic del Consell Comarcal de la Selva per revisar sobre el terreny i marcar el traçat consensuat entre tots.

Així doncs, el projecte continua endavant!!

Atentament,

ESCOLES, INSTITUTS  i AMPAS DE RIUDARENES, SILS, VIDRERES I MAÇANET DE LA SELVA



           Fotografies: Casa de Cultura de Girona