PROJECTE BICI: UNA APOSTA DE COMUNITAT

PROJECTE BICI: UNA APOSTA DE COMUNITAT

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 0

PROJECTE  CARRIL BICI:  RIUDARENES-SILS-VIDRERES-MAÇANET DE LA SELVA

El passat  3 de setembre  es van reunir a l’escola Jacint Verdaguer de Sils els alcaldes de Riudarenes, Sils, Maçanet de la Selva i Vidreres  com a resposta a la petició de les escoles i instituts d’aquests quatre municipis,  així com de les respectives AMPAs,  a fi de plantejar-los la necessitat de construir uns carril bici que serveixi per unir els quatre municipis, així com la connexió interurbana dins del mateix municipi entre els diferents centres escolars.

Es va partir de la idea que la bicicleta és el mitjà de transport idoni perquè l’alumnat d’aquests quatre pobles es desplaci al seu centre escolar de forma autònoma i segura. Igualment, un carril bici permetria que el jovent que cursa  estudis a Girona o Barcelona es pogués desplaçar  fins a l’estació del tren. Aquest també seria útil per unir els diferents veïnats del poble, possibilitant així que alumnat d’arreu pogués arribar al seu centre educatiu. Finalment es va exposar que la construcció d’aquest carril bici contribuiria també al desplaçament ecològic i saludable de la resta de població, així com també al foment d’un turisme de qualitat i a la pràctica d’exercici físic.

Els alcaldes van valorar molt positivament el projecte i van veure factible poder-lo tirar endavant comptant amb la implicació (suport, finançament, assessorament ...) d’altres organismes públics: principalment del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

Així doncs,  es va acordar que cada centre escolar entregués un escrit al seu ajuntament plantejant la necessitat de construir l’esmentat carril bici i els consistoris, després de presentar-lo al Ple Municipal, juntament amb el suport del Consell Comarcal, farien la demanda a la Diputació de Girona.

Desitgem, doncs, que el projecte tiri endavant !!

ESCOLES, INSTITUTS I AMPAS DE RIUDARENES, SILS, VIDRERES I MAÇANET DE LA SELVA.