Recerca científica per un món més habitable

El passat 20 de Juny es va fer un acte de reconeixement a l’Ajuntament de Cerdanyola a les alumnes del centre que han guanyat recentment premis d’emprenedoria relacionats amb el medi ambient.

Rita Blasi Alsina, alumna de segon de batxillerat, ha guanyat l’edició estatal de l’Stockholm Junior Water Prize 2017 amb el treball Les microalgues i els purins, una nova font de recursos. El president del jurat de l’Stockholm Junior Water Prize, Rafael Mujeriego, va destacar la rellevància de la investigació de la Rita Blasi en termes científics, socials i ambientals, partint del reptes que plantegen l’energia i l’aigua.

Audio Rafael Mujeriego en aquest link

Judith Lopera, Maria Roca, Lídia Rodríguez i Laura Miranda, alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Gorgs, han guanyat un dels Premis Repte Emprèn 2017 amb el treball Aira Pulita per millorar la qualitat de l’aire que respirem mitjançant estructures cilíndriques mecanitzades que contenen aigua marina per reproduir-hi microalgues que en el procés de fotosíntesi transformen el CO2 en oxigen.

El director de l’institut Gorgs, Jordi Lleonart, es va mostrar orgullós de la voluntat i l’esfoç demostrat per les seves alumnes per tirar endavant els seus treballs de recerca i va dir que “els premis obtinguts permeten fer visible la bona tasca educativa que es realitza al centre, i serveix per animar  les futures promocions a seguir aquest exemple“.

Audio Jordi Lleonart seguint el aquest link

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va destacar que els treballs premiats busquen trobar solucions a problemes que ens afecten a tots i totes i va animar  les joves cerdanyolenques a “esforçar-se per objectius col·lectius que ajudin a crear un món millor“. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Elvi Vila, defensava la necessitat de revertir les retallades i invertir sense concessions en una escola pública de qualitat i per a tothom. (…)

Extret de Cerdanyola.info. Podeu llegir l’article sencer a la seva web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>