Jornada de portes obertes

L’institut Euclides us convida a la jornada de portes obertes per la ESO que tindrà  lloc el dia 3 d’abril.

Es farà  una visita guiada de 18h a 19h i una xerrada informativa a les 19h.

Us esperem

“Dones: itineraris de vida” i “El primer alè”

“Dones: itineraris de vida” és el treball fotogràfic i d’obra gràfica que han fet els alumnes de Batxillerat Artístic de l’INS Euclides amb l’objectiu de donar visibilitat a dones anònimes en l’àmbit professional i quotidià, a través de fotografies, collages i dibuixos.
L’exposició es va inaugurar el dia 8 de març al Centre Cívic Poblenou, en motiu dels Dia Internacional de les Dones i la podreu visitar fins el dia 4 d’abril.

 

Al mateix temps, a la Biblioteca de Canet de Mar, també s’inaugurava l’exposició “El primer alè” amb murals realitzats per l’alumnat de 4rt d’ ESO i 1r de Batxillerat Artístic.

PROJECTE DE MEDIACIÓ ESCOLAR 2017-18

Per tal de crear un bon ambient al centre, aprendre a resoldre conflictes de manera pacífica i cooperadora i prevenir la violència escolar, l’institut disposa d’un servei de mediació escolar.

La mediació és una actuació educativa i preventiva davant dels conflictes que consisteix a orientar les persones per poder resoldre els seus enfrontaments sense violència.

Els equips de mediadors estan integrats per professors i alumnes i les sessions de mediació es realitzen dins l’horari escolar, d’acord a un calendari prèviament fixat. Durant aquest mes de març, l’equip d’alumnes voluntaris de 1r de Batxillerat, han acabat la formació i ja hi podem comptar quan calgui.

Josep Mumany, Juliet Manin, Iris Besic, Hakima Marouan, Victòria Mancera, Omaima El Hemdi,Noemí Domínguez, Maria Mora, Soraya Sataa, Clara Domínguez, Mireia Vergés i Judit Valls.

Els alumnes poden accedir per pròpia iniciativa a aquest servei omplint un full de sol·licitud que trobaran al vestíbul del centre. També poden sol·licitar una intervenció els tutors quan percebin l’existència  d’un conflicte, tenint en compte, però, que una condició ineludible per iniciar un procés de mediació és el consentiment de les dues parts implicades.

L’Equip de Mediació,  considerada la naturalesa del conflicte, decidirà sobre la conveniència d’iniciar la mediació.

Conflictes que poden ser mediats:

  • Aquells que no comportin una transgressió greu de les normes de convivència:
  • Rumors, insults, malnoms, queixes, malentesos…
  • Disputes i baralles
  • Amistats que s’han deteriorat
  • Amenaces, persones que molesten, que carreguen, que fan el buit…
  • Situacions que desagraden o semblen injustes

Dons ja ho sabeu, a l’Euclides davant dels conflictes

EN PARLEM!

 

Presentació dels alumnes de 1r de batxillerat artístic de l’assignatura de Fonaments de l’Art

Els alumnes de 1r de batxillerat artístic de l’assignatura de Fonaments de l’Art han fet una presentació als alumnes de 1r d’ESO durant l’hora de lectura.

Els han presentat els capgrossos realitzats al nostre centre d’Artemisia Gentileschi, Shirin Neshat, Josefa Tolrà, Frida Kahlo, Tamara Lempicka, Leonardo Da Vinci, Perajaume, Van Gogh i Basquiat artistes.

Han volgut fer conèixer la pluralitat de gèneres i d’estils de diferents èpoques  de la Història de l’art.
Els alumnes de 1r d’ESO s’ho han escoltat amb interés i han fet preguntes i els  despertant la curiositat. Ha estat una experiència molt enriquidora.

Sortida Biblioteca Serra i Moret

Com l’any passat, durant dos dies, els alumnes de 1r d’ESO han fet l’activitat Lecturant i la visita guiada a la Biblioteca  Serra i Moret per conèixer el plaer dels llibres i els serveis que ofereix la biblioteca.

Què estudiar un cop acabada l’ESO (Informació per a les famíles)

En el següent arxiu pdf hi trobareu informació sobre què poden fer els postres fills una vegada acabada l’ESO [informació orientació pares]. També teniu una sèrie de links a pàgines web d’informació més detallada per a les opcions triades.

PROGRAMES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INICIAL (PFI) :

Cicles Formatius:

Grau mitjà

Grau superior

Batxillerat

Estudis Artístics:

Arts plàstiques i disseny

Ensenyaments artístics superiors

Música

 Dansa

  • http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/dansa/

PAU 2017

Per als ESTUDIS UNIVERSITARIS i selectivitat, també pots visitar el portal què i per què estudiar a les universitats catalanes així com la web unportal.cat