ALUMNES DE L’HUMANÍSTIC EN LA PRESENTACIÓ DE LA BIOGRAFIA DE MONTSERRAT ROIG

Dins la programació d’El Casino de Calaf (Festival MEB 2017), i tot acceptant una suggerència d’Ariadna Fitó i de Jordi Mas, les alumnes de l’Humanístic de 1r de Batx de l’institut varen participar (sota el títol d’”Escenaris de la memòria”) en la presentació de la biografia de Montserrat Rogi intitulada “Amb uns altres ulls”, i escrita per Betsabé Garcia.

IMG_0897

L’acte va tenir lloc a la Biblioteca de Calaf el passat divendres 21 d’abril (en vigílies de la Diada de St Jordi) a les vuit del vespre. Davant una trentena de persones, obrí l’acte Jordi Mas el qual va presentar la biògrafa Betsabé Garcia que va fer una síntesi de la vida i obra de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Quan arribà a la important obra “Els catalans als camps nazis” (1977), passà la paraula al professor Josep Maria Solà qui situà la intervenció del grup d’Humanitats: en la modalitat de Literatura Catalana, durant la lectura prescriptiva de la novel·la “El violí d’Auschwitz” de Maria Àngels Anglada, varen preparar, també, diferents intervencions al voltant del genocidi nazi i la recuperació de la memòria dels vençuts i assassinats, a càrrec de les alumnes Laia, Ariadna, Beatriz i Ikram.

Per finalitzar l’acte, hi hagué un torn de preguntes i després l’autora signà exemplars de la seva obra. Va ser una experiència enriquidora i interessant de cara a mostrar les activitats que es fan dins de l’institut al públic en general.

Redacció i Fotografia: Josep Maria Solà

IMG_0896

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>