Avui hem repescat un experiment que ja vam fer l’any passat: la massa no newtoniana. És un experiment molt senzill de fer que només requereix de dos ingredients: Maizena i aigua. Tots coneixem líquids, com la llet o l’aigua, que es poden transformar en sòlids posant-los al congelador. O al revés, sòlids que es poden transformar en líquids aplicant-los calor, com la neu. Però heu vist mai un líquid que es converteixi en un sòlid només aplicant-li pressió? Doncs aquí el teniu…l’anomenada massa no newtoniana.
Hem començat l’experiment barrejant un paquet de Maizena amb un got i mig d’aigua aproximadament. Ha costat una mica (per la resistència que té) però quan ha estat ben barrejat hem fet vàries proves: quan tocàvem suaument la massa, aquesta ens deixava enfonsar els dits però quan ho fèiem amb força o fent un cop semblava més dura que una pedra. Fins i tot podíem fer boles com si fos plastilina però quan paràvem de fer força la massa ens regalimava com si fos iogurt.
Aquí us deixem algunes fotografies i us animem a que feu aquest experiment a casa
Cliqueu aquí per a veure-les