Sortida de 5è al poblat íber

El passat dijous 5è va anar al Poblat Íber de Puig Castellar, a Santa Coloma. Vam visitar el museu on vam fer diferents activitats com si fóssim laietans de veritat: moldre farina, fer un bol de fang amb un torn, encunyar una moneda amb plom, fer un punt de llibre amb el nostre nom en íber i mirar un vídeo de la forma en què vivien dalt de la muntanya.

Després vam anar a veure el poblat i vam veure la part que es conserva de la muralla i de les cases i també la reconstrucció que han fet els arqueòlegs. Vam entrar dins d’una casa, on va podem veure com vivien en aquella època.

Per a més informació sobre el poblat íber:

P5: ja hem iniciat la lectura compartida

Ja hem iniciat la lectura compartida del llibre Els animals salvatges. En mig grup, cada nen i nena té el seu llibret i va seguint la lectura que fa la M.José o la Sandra del llibre gran. Recordem com sonen les lletres, descobrim paraules que ja coneixem, les comparem amb d’altres, ampliem vocabulari, fem el treball de la frase, etc. etc.  Ens ho hem passat més bé i ens esperen moltes més sessions.

Pizzes i pastissos al Torrent de Colobrers


Les pizzes i els pastissos han fet la seva primera sortida!
Nervis, emoció, pors i algun que altre plor. Ens ha fet un dia genial de solet i fins i tot calor.
Hem fet una bona passejada i hem descobert el so de l’aigua, dels ocells, el crec crec de les fulles i els colors de la tardor.
El bosc ens amaga un munt de tresors i ens hem emportat algun a casa!
Hs estat un gran dia que segur que recordaran!
Enhorabona petitons/es! Ho heu fet súper!

Ens iniciem en l’estadística amb M&M’s!!!

Els i les alumnes de 5è han començat a treballar l’estadística a partir de diferents hipòtesis amb 9 bosses de M&M’s fent grups de 3.

D’aquesta manera estan aprenent conceptes com població, mostra, moda, freqüència… d’una manera més lúdica i real.

Treballen en grups, fan hipòtesis, comproven, expliquen i comparen els seus resultats, aprenen diferents maneres de representar els seus resultats (gràfiques de barres, circulars…).

EXPOSICIÓ DE TARDOR

Aquest dilluns 30 i dimarts 31 d’octubre hem obert les portes de l’escola a les famílies per veure la decoració i exposició de la tardor i de Halloween.

Com podeu veure, els i les alumnes han treballat molt de valent fent unes decoracions ben boniques i originals. També han fet panallets, menjat fruits de la tardor i activitats conjuntes.

Us volem agrair a totes les famílies per participar en el gran mural que s’ha fet al vestíbul amb totes les capses que heu portat. Ha quedat molt bonic! Per cert, heu trobat la paraula “tardor” amagada a les capses?

Si voleu descobrir més sobre aquesta època de l’any, trobar receptes de panallets, jugar a jocs de Halloween i sobre la tardor… i molt més, vés a la pàgina edu365!

Frankenstein – obra de teatre 5è

Avui hem anat a veure l’obra de teatre d’anglès Frankenstein, tot un clàssic i ens ho hem passat tan bé! Tota l’obra de teatre ha estat en anglès amb actors nadius i al final de tot hem pogut fer preguntes.

Hem rigut molt, hem cantat, ballat i participat amb els actors i actrius, com podeu veure als següents vídeos:

EXPOSICIÓ DE HALLOWEEN (pumpkins)

HELLO KIDS de 3r, 4t, 5è i 6è!!!

Falta molt poquet per HALLOWEEN i les mestres d’ENGLISH us volem convidar a participar en l’exposició de PUMPKINS. Les heu de decorar a casa i portar-les a l’escola el dilluns, 30 d’Octubre al matí.  Recordeu que poden ser terrorífiques, divertides, originals… Les podeu fer sols, amb un/a company/a, amb els pares… La participació és voluntària.

La PUMPKIN ha de tenir el nom i el curs en un lloc visible.

Recordeu que NO acceptarem :

  1. Carbasses fora de termini.
  2. Carbasses sense nom i/o curs.
  3. Carbasses en mal estat.

Vinga, animeu-vos!!!

YOUR ENGLISH TEACHERS

EXPOSICIÓ DE LA TARDOR 2017

Us convidem a visitar l’exposició de la tardor que han fet els nostres alumnes.

Estaran exposats al vestíbul de l’escola i als passadissos de la 1a, 2a planta i a l’aula d’anglès. L’entrada a l’exposició es farà per la porta del vestíbul de secretaria i es pujarà per l’escala del costat del menjador per tal d’evitar aglomeracions.

Aquest curs per tal que puguin assistir totes les famílies, podreu venir dos dies: un a la tarda i un altre al migdia. L’horari és el següent:

  • el dilluns, dia 30 d’octubre de 16:35h a 17:30h
  • el dimarts, dia 31 d’octubre de 12:35 a 13:30h

Benvingudes a P5 famílies !!

Els nens i les nenes de P5 ja hem fet moltes coses en aquestes 3 setmanes que portem a l’escola. Ens hem retrobat amb mestres i companys i hem conegut de nous.També vam triar entre tots els noms de les nostres classes, així que , “els pirates” , “els dofins” i “els vehicles” us donem la benvinguda a aquest nou curs que hem començat i que segur serà un llarg viatge ple d’aventures, descobertes i somriures.

https://www.kizoa.es/Movie-Maker/d142160932k1967045o1/inici-de-curs-p5

FESTIU OCTUBRE 17-18

US RECORDEM QUE EL

DIJOUS, 12 D’OCTUBRE ÉS FESTA I

EL DIVENDRES, 13 D’OCTUBRE ÉS DIA DE LLIURE DISPOSICIÓ

L’ESCOLA ROMANDRÀ TANCADA.

ENS VEIEM EL DILLUNS, 16 D’OCTUBRE!

La verema- 2on

El passat 29 de Setembre els alumnes de segon vam anar d’excursió a Can Montcau a fer la verema. Vam aprendre moltes coses sobre el raïm, el procés d’el·laboració del most, etc.

 

 

REUNIONS D’INICI DE CURS 17-18

Les reunions d’inici d’aquest curs tindran lloc els següents dies:

A les 16:45h
P4 Dimecres, 4 d’octubre Aula P4A
P5 Dilluns, 2 d’octubre Gimnàs
1r Dimecres, 27 de setembre Aula de 1rA
2n Dijous, 5 d’octubre Aula de 2nA
3r Dimarts, 26 de setembre Aula de 3rA
4t Dimarts, 3 d’octubre Aula de 4tA
Dijous, 28 de setembre Aula de 5èA
Dilluns, 25 de setembre Aula de 6èA

Cal recordar la importància de l’assistència a aquesta primera reunió, donat que s’informarà d’aspectes molt importants a tenir en compte durant tot el curs.

Per un bon funcionament de la reunió no poden assistir els nens i les nenes.

Si es necessita, es pot fer ús del servei d’acollida, avisant amb antelació a l’AMPA. En cap cas,  podran quedar-se sols a l’escola, ni tan sols al pati.

Gràcies anticipades per la vostra assistència