El comte Arnau

Aquest matí els alumnes de cicle superior hem anat a veure una adaptació teatral del conegut mite català del comte Arnau, una història fascinant plena d’aventures, d’amor i de fantasia.

El comte Arnau

Tres trobadors de llegendes que recorren el país descobrint antigues històries recreen amb gran enginy una versió de la història del comte Arnau. Se serveixen de la narració oral, el so i la música en directe, així com de diferents tècniques teatrals: titelles, gest, clown, màscares i ombres.

Ens faran conèixer l’Arnau, un cavaller d’armadura fosca que, des de fa molts segles, cavalca sobre un cavall en flames per la vall del riu Merdàs. Una història feta cançó o una cançó feta història, que tothom ha sentit, però que molt pocs coneixen.

La crítica n’ha dit:

«És especialment admirable la interpretació i la coreografia dels actors, que experimenten contínues metamorfosis de personatge i arriben a manipular conjuntament el titella d’Arnau, sens dubte el més sorprenent de tots. […] Una proposta excel·lent per revisitar la llegenda i apropar-la a les noves generacions.»

Núria Cañamares. Recomana.cat. 2015

  • Durada: 60 minuts
  • Direcció: Joan Arqué
  • Dramatúrgia: Salvador S. Sánchez
  • Intèrprets: Ireneu Tranis, Roger Julià i Pep Pascual
  • Disseny i construcció d’escenografia: Adrià Pinar
  • Construcció de titelles i màscares: ZiPit Company

img_0190 img_0191 img_0192

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>