Acta 5 de la reunió d’eco-delegats 28/4/2017

Acta Nº 5 Curs 2016-2017

Data: Divendres 28 d’Abril del 2017

Hora: 11h – 11:30

Lloc: Aula de 1r

Assistents

Noemi, Bianca, Rubén (mestres)

Mauro (1r), Bernat Ferrer (1r), Xavier (2n), Martí (2n) Gonzalo Llorach (2n), Teo (3r), Iria (3r), Bet (4t), Mariona Orriols (5è), Èric (5è), Jan (Popa).

*Els alumnes de 6è lamenten molt no poder assistir però estan enfeinats preparant l’obra de teatre de final de curs durant la hora del pati.

Ordre del dia

  1. Temes pendents
  2. Torn de paraula dels eco-delegats
  3. Propostes pels problemes sorgits

 

  1. Temes pendents

Carnaval. Es fa una valoració de com va anar la preparació de disfresses al Carnaval. Tots els representants de cada classe estan d’acord en que no es va fer una despesa exagerada del material.

Oliclaki. Els mestres informem als alumnes que ha sorgit un contratemps: l’empresa encarregada del projecte cobra a l’escola molts diners per oferir els seus serveis. Les dades son les següents:

100€ contenidor

2€ per ampolla

Si cada alumne necessita una ampolla i al Llebetx hi ha 230 alumnes, el cost total seria de 230 x 2 = 460; + 100 contenidor; TOTAL = 560€

Per l’escola no resulta rentable invertir tants diners en un projecte així, tenint en compte, a més a més, que Vilanova disposa del Punt Net on es pot portar l’oli.

 

  1. Torn de paraula dels eco-delegats

2n. El Xavier diu que va veure un noi de l’escola malgastant paper, al qual li va dir que no estava bé perquè “el paper es fa a partir dels arbres i s’hauran de tallar més”, però el nen li va replicar que li donava igual. També ha vist altres nens tirant papers al terra del pati.

3r. Els representants de 3r han vist que de vegades els lavabos estan bruts perquè els nens no tiren de la cadena o tiren coses que no deuen, fins i tot pedres.

4t. La Bet s’ha trobat menjar (entrepans, snacks,..) tirats pel terra, que deixen els lavabos bruts.

5è. Els nens de 5è troben que els lavabos de l’últim pis, que són els que fan servir ells, en general estan nets. Especialment el de les nenes, diu la Mariona.

  1. Propostes pels problemes sorgits

* Els alumnes que no es comportin de forma cívica hauran de fer la tasca d’eco-pati per prendre consciència.

* Si algun eco-delegat o altre alumne troba brutícia als lavabos, avisarà a un dels eco-mestres de primària (Bianca o Rubén) perquè puguin fer una foto. Les fotos seran impreses i es mostraran per les classes per conscienciar tot l’alumnat.

* Igualment es farà una batuda pel pati per fotografiar la brutícia que hi pugui haver.

* Els lavabos seran zones eco-vigilades: es proposa posar càmeres de broma (que podrien fer els mateixos alumnes) perquè els nens s’ho pensin dues vegades abans d’embrutar els lavabos.

 

Vilanova i la Geltrú, 28 de maig del 2017

 

Noemí Tamborero Marín

Rubén García Muñoz

Bianca Hernández Carretero

Eco-delegats de primària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>