El Nadal arriba a l’escola !

Ens agradaria convidar-vos a les portes obertes i cantada de nadales que farem en el pavelló els dies següents:

El dijous 14 de desembre a les 19:00h. Vetllada de Nadal amb els alumnes de l’Aula musical.

El dilluns 18 de desembre a les 19:30h. Portes obertes als ambients d’aprenentatge i Cantada de Nadal dels alumnes de la comunitat de mitjans ( 1r i 2n i 3r ).

El dimarts 19 de desembre a les 15’15h. Vetllada de Nadal dels alumnes d’Educació Infantil ( P3, P4 i P5).

El dimarts 19 de desembre a les 19:30h. Portes obertes als projectes d’aprenentatge i Cantada de Nadal dels alumnes de la comunitat dels grans ( 4t, 5è i 6è ).

Entrada a les 19:30 h per la porta principal de l’escola. Sortida pel pavelló cap a les 21 h.

Nota: Les cantades de Nadal són un acte públic. Les famílies poden fer fotografies i enregistraments de vídeo dels actes, però no poden penjar aquestes a internet o xarxes socials ( l’escola s’eximeix de tota responsabilitat en aquest sentit). Preguem deixar lliures els passadissos i evitar marxar enmig de les actuacions dels alumnes. Gràcies
Recordeu que trobareu els audiovisuals de totes les cantades de Nadal a la web properament.

El dimecres  20 de desembre arriba el patge dels Reis Mags per recollir les cartes dels nens i nenes de l’escola. Farem cagar el tió i farem l’amic invisible.

El dijous 21 de desembre no hi ha classe ni activitats extraescolars per la Jornada electoralon l’escola és seu electoral.

El divendres 22 de desembre les classes acaben a les 12:30h. Hi ha servei de menjador. Per la tarda no hi ha classe. 

Les vacances de Nadal són del divendres 22 de desembre per la tarda fins el diumenge 7 de gener de 2018, ambdós inclosos. Les classes es reprenen el dilluns 8 de gener de 2018.

Hem detectat polls a l’escola

Polls a educació infantil

hem trobat alumnes de la comunitat de petits que tenen polls i cal fer el tractament adequat.

• Els informem de la importància de combatre junts, famílies i escola el problema de paràsits.
Si no ho fem junts no ho arreglarem!

• Hem detectat alguns casos, i per això els passem la següent informació:

Segons el que es va acordar al Consell Escolar de dia 23 de maig de 2007, en cas de que es detectin paràsits a un/una alumne/a el procediment a seguir serà el següent:

– El/la mestre/a citarà els pares per a comunicar-ho personalment.
Si qui ho ha detectat són els pares, aquests seran els que ho hauran de comunicar a l’escola.

– En qualsevol dels casos CALDRÀ SEGUIR LES MESURES SEGÜENTS:

1. Rentar el cabell del nen/a amb un xampú normal, dos o tres cops per setmana.
2. Raspallar el cabell cada dia amb molta incidència, amb una pinta específica (té les pues molt juntes, llargues, es ven a les farmàcies).
Incidir molt especialment en les zones del clatell i darrera orelles.

Us podeu descarregar la circular aquí

Gràcies per col·laborar

Casal de l’AMPA pel dijous 7 de desembre

La setmana vinent hi ha el pont de desembre. L’AMPA organitza un casal pel dijous 7 de desembre. Divendres 24 de novembre en assemblea es va acordar que ampa garantiria la realització dels casals per cobrir ponts i vacances amb independència del nombre d’inscripcions.

Inscripcions per el casalet del dia 7 de desembre al següent mail: idehant@yahoo.es

Més informació a la web de l’ampa: www.ampalavila.cat

Visita guiada a les Barques del Peix

El dijous 30 de novembre, al matí, els nens i nens de P5 anirem d’excursió. Farem la visita guiada de les Barques del Peix que organitza el Museu de la Pesca de Palamós.

Recordeu portar el xandall de l’escola, calçat adequat, una motxilla petita amb l’esmorzar i aigua.

Més informació a l’ enllaç: http://museudelapesca.org/programa-pedagogic-viu-la-mar-museu-pesca/educacio-infantil/les-barques-del-peix.html

Mestres de P5

SOS Àfrica

Una vegada més SOS ÀFRICA, el Servei de Solidaritat amb Àfrica, es posa en contacte amb nosaltres per sol•licitar la vostra col•laboració.logo-anniversary

La campanya consisteix en recollir robada usada i sabates.

Gràcies al nostre recolzament en anteriors campanyes, aquesta organització humanitària ha pogut millorar les condicions de vida de milers de persones necessitades en el Sud de Sudan (rehabilitació d’escoles i hospitals), Somàlia (300 tones rècord d’aliments en l’anterior fam) a Etiòpia (suport a quatre Llars Infantils, projectes hortifrutícoles), Guinea Equatorial (construcció d’estructures educatives) i Kenya (construcció d’escoles infantils, provisió d’aliments, instal•lació de tancs d’aigua, suport a la infància necessitada, etc.).

Finalment ens conviden a sumar-nos a la campanya “Un col•legi, un tanc d’aigua” l’objectiu del qual és aconse¬guir que un nen o nena de la regió semiàrida de Machakos, a Kenya, tingui un tanc d’aigua amb una capacitat de 5.000 litres.

Més informació a www.solidaridadescolar.com i a www.sosafrica.org

Els alumnes de primària poden deixar la bossa de roba i sabates sota l’escala del passadís del mig de primària i en el cas d’infantil sota l’escala de l’entrada de p3.

El període de recollida de les bosses és
del dilluns 27 de novembre al dimarts 12 de desembre de 2017

Gràcies per la vostra col•laboració

Us podeu descarregar la circular amb tota la informació.

Colònies de 4t i 5è als Refugis de Serinyà

Els dies 9, 10 i 11 de maig del 2018 els alumnes de 4t i 5è de l’ Escola La Vila anirem de colònies als Refugis de Serinyà. Farem tallers sobre la Prehistòria.

El preu final aproximat serà d’uns 130€ ( autocar, estada i tallers).

Hem de fer un primer pagament de 60€. El període per poder pagar-ho és del dilluns 27 de novembre al dilluns 4 de desembre del 2017.

Cal retornar el resguard de pagament a l’escola.

Us podeu descarregar la circular aquí.

Informació de la casa de colònies. On és la casa dels Refugis de Serinyà

Com els infants poden defensar els seus drets?

Dia Internacional dels Drets dels Infants. 20 de novembre de 2017

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants , volem recordar-vos la tasca que cada dia acompleix el Síndic per protegir i garantir el compliment de la Convenció de drets dels infants a Catalunya. Aquest any hem preparat un vídeo per explicar la nostra feina a totes les persones que ho puguin necessitar. Us encoratgem a fer-ne difusió entre l’alumnat i les seves famílies.

Si voleu conèixer la nostra institució més a fons, ens posem a la vostra disposició per venir-nos a visitar a la nostra seu ( passeig de Lluís Companys, 7 ) o per acudir al vostre centre a explicar-vos les nostres funcions. També aprofitem per informar-vos que sempre que tingueu consultes o queixes us podeu posar en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 900 124 124 o via sindic@sindic.cat www.sindic.cat .

Si voleu més informació, podeu consultar la pàgina web del Defensor dels Infants: www.sindic.cat/ca/page.asp?id=113

20 de novembre. Dia mundial de la Infància

El Dia Universal del Nen o de la Infància, és un dia consagrat a la fraternitat i a la comprensió entre els nens del món. Aquest està destinat a fomentar el benestar i els drets dels nens del món. L’any 1954, l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís a tots els països un Dia Universal del Nen i també va suggerir als governs estatals que celebressin aquest dia, en la data que cadascun d’aquests decidís més convenient. L’ONU celebra aquest dia el 20 de novembre, en commemoració a l’aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989.

La celebració universal d’aquest dia està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l’educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida de col·lectius generalment desfavorits. Tot això, independentment del lloc del món on hagin nascut. L’objectiu d’aquest dia, per tant, és recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable i que pateix més les crisis i els problemes del món.

22 recursos per treballar els drets dels infants

Youtube: Els drets dels infants, aprendre los 10 derechos de los niños