PROJECTE TÀNDEM

L’Escola col·labora amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Durant els pròxims tres anys l’Escola participarà en un projecte on la música s’inserirà dins del currículum d’Educació Infantil i Primària per millorar els resultats educatius.

Hem signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en el marc del Projecte Tàndem. Els centres docents que participen en aquest projecte d’innovació educativa, estableixen una matèria singular, en aquest cas la música, com a eix vertebrador del currículum de l’Escola. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar els resultats acadèmics incidint en tres punts:

 • Motivació i formació acadèmica.
 • Dinàmica general del centre,
 • Entorn social de l’escola.

Durant tres anys, l’ESMUC, centre de referència del Projecte Tàndem i nosaltres treballarem plegats per inserir la música transversalment al currículum d’Educació Infantil i Primària. Els mestres del centre vincularan els continguts i activitats d’aprenentatge propis de cada àrea a determinats àmbits de coneixement musical. D’aquesta manera, la música no només s’abordarà des de la percepció, la interpretació, o la creació sinó com un art, una tecnologia, un llenguatge, una ciència i un coneixement amb implicacions formatives i socialitzadores.

El projecte compta amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació Catalunya La Pedrera, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

 

Jocs Olímpics. Quarta jornada

Dimecres 23 de maig.

Quarta i última jornada de les competicions dels Jocs Olímpics.

Van començar el dia amb el torneig de Ultimate Frisbee els alumnes i les alumnes de cicle superior.  Les regions de Flandes i Kurdistan van competir en primer lloc.  Al principi del torneig es notava que l’alummat no tenia gaire soltura amb el frisbee, però a mesura que anaven passant els minuts el frisbree volava cada cop millor i feien unes passes molt bones.  Flandes va a passar a la final guanyant 2 – 1.  El següent partit enfrontava Quebec i Sàhara Occidental on ràpidament aquest va agafar una aventatge i va acabar passant a la final amb un resultat guanaydor de 4 -1 per a Sàhara.  La final, Flandes contra Sàhara Occidental va donar la victòria a Flandes per 3 – 0.

A la tarda competien els alumnes de cicle mitjà al Cementiri.  Al partit de Portugal contra Libèria va passar Libèria guanyant 0 – 1.  Més tard competien Argentina contra Mongòlia i guanyaven aquests últims també 0 – 1.  A la final de Mongòlia contra Libèria els jugadors van competir durament per guanyar i finalment es va proclamar campió de cementiri el país de Mongòlia.

Sortida a Collserola Cicle Mitjà

Els alumnes de Cicle Mitjà hem gaudit d’una sortida al Parc de Collserola.

Primer hem localitzat en un mapa on es trobava el parc natural. Un cop situats, hem començat les activitats. Allà hem realitzat diverses activitats amb la natura, hem pogut observar, recollir i classificar diferents tipus de fulles. També hem vist alguns rastres dels animals que hi viuen. Finalment hem anat a dinar a un parc.

Ens ho hem passat molt bé!

Si voleu veure les fotos, cliqueu damunt la imatge.

Jocs Olímpics. Tercera jornada.

Divendres 18 de maig. Tercera Jornada Jocs Olímpics ’18.

Abans del pati els alumnes i les alumnes de les regions de Kurdistan, Sàhara Occidental, Quebec i Flandes han competit en la modalitat de Colpbol.

Primer han jugat per passar a la final les regions de Quebec i Flandes i ha estat aquest últim qui ha passat a la final guanyant el partit 2 – 1.

Després han jugat Kurdistan i Sàhara Occidental i després d’un partit molt molt igualat a la tercera ronda de penalts ha passat a la final Kurdistan.

La final l’han jugat Flandes contra Kurdistan i després dels deu minuts reglamentaris s’ha proclamat Flandes campió a la categoria de Colpbol.

A la tarda els països de Libèria, Mongòlia, Argentina i Portugal han competit en la modalitat de Ringo Torre.

La primera trobada ha estat entre els alumnes i les alumnes dels països de Mongòlia i Portugal on Mongòlia ha passat a la final guanyant 3 – 0.

Després ha jugat el partit l’alumnat dels països de Argentina contra Libèria i aquets últims han passat a la final després de guanyar 0 – 4.

La final que s’ha disputat entre els països de Mongòlia i Libèria on finalment s’han proclamat campions en la modalitat de Ringo Torre els jugadors del país de Libèria, després de guanyar els participants de Mongòlia 1 a 4.

Jocs Olímpics. Segona Jornada.

Dijous 17 de maig.  Segona Jornada dels Jocs Olímpics.

Les dues competicions tant de cicle mitjà com de cicle superior s’enfrontaven en diverses categories d’atletisme.

Després del patí els països de Portugal, Argentina, Mongòlia i Libèria han participat amb equips de quatre membres per les categories de Cursa de sacs, Salt de longitud i Triple salt.  L’equip de Mongòlia ha estat el primer en arribar a la cursa de sacs i l’equip de Libèria ha estat el millor tant en salt de longitud com en triple salt.  Després del sumatori de punts, es proclama campió d’atletisme Libèria.

A la tarda tocava la competició de les regions de Kurdistan, Sàhara Occidental, Quebec i Flandes on també participaven quatre membres a cada categoria que en aquest cas era Cursa de relleus, Llançament de javelina i Triple salt.  La competició ha començat amb la Cursa de relleus.  L’equip de Flandes ha sortit l’últim i Kurdistan perd el testimoni a mig camí, s’entreguen els altres testimonis però Flandes rellisca i perd posicions.  Finalment arriba primer a la meta l’equip de Quebec.  A Llançament de javelina i a Triple salt obtenen la millor puntuació els participants de Flandes.  Després del sumatori de punts, es proclama campió d’atletisme Flandes.

V JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA

Aquest any una nena de 1r, la Habiba, ha estat finalista de la 1ª fase dels V Jocs Florals Escolars de Catalunya. La trobada ha estat ahir 17 de maig  a la Casa del Mar de Barcelona. Allà va poder compartir amb altres nens i nenes una experiència inoblidable! Moltes felicitats Habiba!!!

Cliqueu a sobre la imatge!

 

ANEM A LA PLATJA

Aquest matí els coets i els astronautes hem fet una sortida molt completa. Hem gaudit d’una bona estona d’esbarjo al Parc del Litoral i també d’una activitat experimental i científica a la platja.

Primer a classe hem reflexionat sobre què és el cicle de l’aigua i després hem realitzat l’activitat a l’exterior que consistia en “construir” una platja tenint en compte quins elements condicionen la seva formació aigua, vent i sorra ).

Un atleta d’elit visita l’Escola Catalunya

 

Els alumnes de cinquè B hem estat treballant el text informatiu i hem escrit aquesta notícia per informar-vos d’un fet important que ha tingut lloc a la nostra escola. Esperem que us agradi!

Un atleta d’elit visita l’escola Catalunya!

José Luis Blanco fa una roda de premsa amb els alumnes de cinquè.

Ahir dimecres, per primera vegada a l’escola Catalunya de Sant Adrià de Besòs, un atleta professional, José Luis Blanco Quevedo, ens ha visitat  per fer una roda de premsa amb els alumnes de cinquè.

Aquesta es va desenvolupar al vestíbul de l’escola a les 10 hores, amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics a l’escola.

L’alumnat de cinquè, prèviament a l’aula, va elaborar més de 30 preguntes per fer-li a l’atleta de Lloret de Mar, especialista en 3000 metres obstacles.

Durant tota la roda, ens va parlar de la seva trajectòria professional, d’esport i també, de la cursa per l’ELA que se celebrarà a la nostra ciutat el proper 10 de juny.

Al costat d’en Jose Luis va seure una alumna de 5èA, l’Aroa Expósito, que va ser la moderadora de l’entrevista.

Abans de marxar, l’esportista català ens va signar la samarreta de les olimpíades  i ens obsequià amb algunes samarretes de la cursa solidària. Estem molt agraits!

Si voleu veure tota la roda de premsa podeu entrar al següent enllaç:

 

Taller de medi ambient: “La biodiversitat”

El passat dimarts, 15 de maig, el grup de 6è va realitzar un taller de medi ambient. L’objectiu del taller era conèixer la biodiversitat que ens envolta.

Dins la matèria de Coneixement del medi natural hem treballat la biodiversitat des de diferents punts de vista: diversitat d’ecosistemes,   diversitat d’espècies i diversitat genètica. Aquest taller, conjuntament amb el taller realitzat al Montseny ens permet posar en pràctica els coneixements apresos sobre els éssers vius que ens envolten i veure’ls insitu en el seu entorn.

Us deixem un recull d’imatges realitzades durant el taller. Cliqueu a la imatge per veure-les.

Jocs Olímpics. Primera jornada.

Dia 16 de Maig.

Primera jornada dels Jocs Olímpics a l’escola.

Després del pati els alumnes i les alumnes de cicle mitjà han competit a la categoria de Pitxi.

El primer partit feia competir per la final els països de Mongòlia i Libèria on Mongòlia ha demostrat la seva superioritat guanyant 2 -1.  El segon partit enfrontava Argentina contra Portugal i amb una clara avantatge ha guanyat Argentina 7 – 0.

La final que s’ha hagut d’aplaçar per a després de dinar per manca de temps, ha donat la victòria a Mongòlia amb un resultat de 6 – 3 davant d’Argentina.

Després ha sigut el torn dels alumnes i les alumnes de cicle superior que competien a la categoria de Bàsquet.

El primer partit Quebec contra Kurdistan ha passat a la final Quebec guanyant.  Al segon partit Flandes contra Sàhara Occidental ha passat a la final Flandes després d’haver-se de jugar a tirs lliures l’empat de 4 a 4 amb que es va acabar.

La final va enfrontar Quebec amb Flandes i amb una notable aventatge va guanyar Flandes 0 – 6.

Bestiàrium

El passat dilluns 13 de maig vam rebre la visita de Francesc Miralles, autor del llibre “Bestiàrium” que les alumnes i els alumnes de 6è han llegit durant aquest curs.

Primer en Francesc ens ha fet una presentació i després ha deixat torn a les preguntes que l’alumnat havia preparat i més temps encara per tots aquells dubtes que els hi anaven sorgint.

Finalment ens ha fet una pràctica per comprovar que tothom pot tenir quelcom per escriure i ens ha donat com a pautes les següents preguntes:

 • Quin és el pitjor malson que mai he tingut?
 • Quina és la meva por més gran?
 • Quina va ser la coincidència més gran de la meva vida?
 • Què és allò que més il·lusió em faria aconseguir?

Ens va explicar que sempre podem escriure sobre coses relacionades amb aquestes preguntes, que simplement eren “detonants” per fer començar a funcionar la nostra inspiració i la nostra creativitat.

Abans de marxar ens va signar alguns exemplars.

Va ser una cita molt interessant!

 

Taller de “Dret”

Alguns dels temes que estudiem a 6è a la matèria de Coneixement del medi social és la forma que tenim les persones per organitzar-nos. En cursos anteriors vam estudiar l’àmbit familiar i escolar. Ara ens ha tocat l’organització dels ciutadans a nivell polític.

Per ajudar-nos a entendre un tema tan complex, hem realitzat 4 sessions amb advocats de la “Fundación Profesor Uría” que ens han explicat el següent:

 • Què és el dret i per a què serveix
 • La importància de les lleis per una bona convivència
 • La diferència entre drets i deures i la relació implícita que hi ha entre ells
 • L’organització política de l’Estat i la separació de poders

A l’última sessió d’aquest taller, els nois i noies de 6è van posar-se a la pell de diferents persones per representar un judici.

Vegeu quina bona feina han realitzat els alumnes. Cliqueu a la fotografia per veure el video.

El secret de l’Òscar

El passat dilluns va venir a l’escola  l’escriptor Ricardo Alcántara, autor del llibre “El secret de l’Òscar”. En Ricardo ens ha descrit pas a pas com s’escriu un llibre i ens ha explicat com es va inspirar per crear algun dels seus personatges. Va jugar amb nosaltres i ens ho vam passar molt bé. Finalment, ens va signar un autògraf personal al nostre llibre. Tota una experiència!!!

Cliqueu a sobre la imatge!!!

 

 

PROJECTE UNIVERS: LES CONSTEL·LACIONS

Les constel·lacions són un conjunt d’estrelles que formen “un dibuix”. Hem conegut CASSIOPEIA, ORIÓ I L’OSSA MAJOR I MENOR.

Avui amb les tauletes de llum hem pogut fet Orió amb el seu cinturó. La llum travessava els puntets i allí hi posàvem una estrella. Ha estat molt divertit i ens ha agradat molt com ha quedat.

Els mitjons de l’ogre

Avui les nenes i els nens de segon hem rebut la visita de la Maria Carme Roca, autora del llibre «Els Mitjons de l’ogre». Ens ha explicat com va decidir fer-se escriptora i li hem fet moltes preguntes sobre el seu llibre que hem llegit a classe. També hem fet una tertúlia amb ella. Finalment li hem regalat uns dibuixos que li haviem fet.

 El protagonista del llibre és en  Maties, un ogre tranquil i força eixerit que col·lecciona mitjons. De cop i volta, i sense comprene’n el motiu, s’adona que en perd alguns. Si voleu saber com acaba, pregunteu als vostres fills i filles que us explicaran.

UNA AVENTURA A L’ESPAI

Pel Jocs Florals de l’Escola els Coets i els Astronautes vam estar pensant en com fer un conte inventat per nosaltres.

Vam decidir que el tema tractaria sobre una aventura que passaria a l’espai. També vam pensar en quins personatges voldríem que hi sortissin: 3 astronautes, 1 extraterrestre i algun animal tot i que dubtàvem entre un tigre, un gat o un gos. Finalment ho vam decidir amb una votació.

Després vam fer una pluja d’idees per veure quines coses podrien passar, a on, com…

Una vegada escrit el conte vam fer dibuixos per il·lustrar-lo, i aquí en teniu el resultat.

Desitgem que us agradi.

 

Conte Una Aventura A L’espai

6è d’excursió al Montseny

El passat dilluns 9 d’abril, els alumnes i les alumnes de 6è vam passar el dia visitant una part del Parc del Montseny per observar la seva flora i part de la seva fauna.

Tot i que la fauna és més fàcil de “veure-la” a través de les restes que poden deixar: excrements, forats a arbres i terra, restes de menjar i altres tipus de prova, és més complicada d’observar-la en directe, ja que els animals sovint fugen de les persones.  Tot i això, vam tenir la gran sort de fer la troballa de no un ni dos, sinó tres tritons del Montseny.  Una espècie protegida que com el seu nom indica únicament viu en el Montseny.  Enguany els nostres alumnes van trobar tres individus per poder-los observar detingudament. Una gran sort!

El dia va ser perfecte de temperatura i sense pluja i aquest gran descobriment, a més de gaudir d’un dia diferent fora de les aules, va fer que passéssim una jornada d’allò més entretinguda!

Sortida al Parc de l’Oreneta

Els nens i nenes de Cicle Inicial hem anat d’excursió al Parc de l’Oreneta. Hem passat un dia molt divertit jugant amb els companys de classe. La setmana anterior a la sortida, vam estar investigant a la web del parc per veure on era el parc, què hi havia…Us deixem unes fotos de la nostra estada al parc!

 

Cliqueu per veure les fotos!