PROJECTE TÀNDEM

L’Escola col·labora amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Durant els pròxims tres anys l’Escola participarà en un projecte on la música s’inserirà dins del currículum d’Educació Infantil i Primària per millorar els resultats educatius.

Hem signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en el marc del Projecte Tàndem. Els centres docents que participen en aquest projecte d’innovació educativa, estableixen una matèria singular, en aquest cas la música, com a eix vertebrador del currículum de l’Escola. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar els resultats acadèmics incidint en tres punts:

  • Motivació i formació acadèmica.
  • Dinàmica general del centre,
  • Entorn social de l’escola.

Durant tres anys, l’ESMUC, centre de referència del Projecte Tàndem i nosaltres treballarem plegats per inserir la música transversalment al currículum d’Educació Infantil i Primària. Els mestres del centre vincularan els continguts i activitats d’aprenentatge propis de cada àrea a determinats àmbits de coneixement musical. D’aquesta manera, la música no només s’abordarà des de la percepció, la interpretació, o la creació sinó com un art, una tecnologia, un llenguatge, una ciència i un coneixement amb implicacions formatives i socialitzadores.

El projecte compta amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació Catalunya La Pedrera, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

 

Carnestoltes a primer

A primer hem gaudit molt fent un antifaç. Ens han quedat molt bonics!!! Hem decorat la classe amb motius de carnaval. Després hem fet un pica pica. Per la tarda ens hem disfressat i hem fet una rua tota l’escola. Aquí us deixem alguna foto…

 

A primer marxem d’excursió a la granja

Avui els alumnes de primer hem passat un dia molt divertit. Hem anat a la granja Can Castellví de Molins de Rei. Hem vist animals com ànecs, gallines, emús, ases, tortugues, peixos…A més, hem pogut donar-lis de menjar, aquesta és una de les coses que més ens ha agradat!!! Hem vist la sala d’incubació on guarden els ous fins que neixen els pollets. I a més a més de tot això…hem pujat en pony!!!! Tota una experiència!!!

Portes Obertes

El passat dimecres 28 de febrer es va celebrar a les 17h la reunió de Portes Obertes de l’escola.

Van ser moltes les famílies que es van apropar per conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu de la nostra escola. Així com els diversos projectes que duem a terme en els diferents nivells educatius.

Si no vau poder venir i voleu conèixer la nostra escola truqueu-nos (933 81 21 09) i concretarem un dia per explicar-vos tot allò que vulgueu saber.

Us deixem una recopilació de vídeos que van preparar els alumnes de sisè explicant els diferents espais que trobem a l’escola.

Desitgem que us agradi.  Fins aviat!

Ha arribat la Vella Quaresma!

Fa unes setmanes que ens ha visitat la Vella Quaresma i ha decidit quedar-se, fins que arribi el descans de Setmana Santa.

Cada dijous o divendres a la tarda, depenent de les activitats que tenen preparats els alumnes d’Infantil, es reuneixen tots els grups al hall de l’escola.  Un cop preparats li canten la cançó a la Vella Quaresma mentre algun alumne li treu una pota, ja que aquesta és la tradició.

La Vella Quaresma va arribar al cole amb 7 potes i ara ja només li’n queden 4!!

Al final, la Vella Quaresma, com és tan bona senyora, els hi dona algunes cosetes per berenar i així tots ho passen genial!

Fins la setmana vinent Vella Quaresma!

Participació a la First Lego League

Com ja sabreu, el passat 3 de febrer, la nostra escola va participar per primer cop en el torneig First Lego League, en què es troben alumnes d’entre 10 i 16 anys d’arreu del territori.

Aquesta era també la primera vegada que el Campus Diagonal Besòs de la UPC acollia un torneig FLL.

A continuació us deixem els enllaços als vídeos que mostren les dues parts de la competició, on recordem que el nostre equip, format exclusivament per alumnes de 5è (per tant, 10 anys, edat mínima), Els Experts Hydrodynamics, va aconseguir un èxit rotund: primer classificat del projecte científic i quart lloc en el joc del robot.

 

 

 

Va ser una jornada llarga i plena d’emocions. Anàvem a aconseguir una nova, enriquidora i bonica experiència i, inesperadament, vam tornar amb molt més, un primer premi. Però no va ser el millor, sinó que també vam fer noves amistats, vam conèixer joves de diferents llocs, vam intercanviar impressions i metodologies de treball… UNA PASSADA! Només tenim ganes que arribi el proper curs per repetir l’experiència!

PARLEM DELS ARBRES DEL PATI

Avui ens hem trobat padrins i padrines amb fillols i filloles per intercanviar informació sobre els arbres del pati i les plantes aromàtiques i remeieres. El curs passat, a P4 vam fer un taller de 4 arbres del pati observant l’escorça, les fulles, si tenien fruit i es menjava, i la utilitat dels arbres.

Primer hem explicat les característiques de cada arbre i hem representat les parts de l’arbre. També hem associat fulles i escorça amb els arbres. Finalment hem sortit al pati a veure’ls i identificar-los.

A P5 tenim una planta que identifica cada taula: menta, farigola, romaní i espígol. Els companys de 5è ens han explicat que són plantes medicinals i aromàtiques, que cada una té la seva propietat, pel mal de gola, per respirar millor, per fer millor la digestió…

Ha estat una activitat molt interessant i hem compartit coneixements entre nosaltres.

PROJECTE DE L’UNIVERS

Després de triar els noms de les classes, els astronautes i els coets, vam començar el nostre projecte veient què sabíem sobre el tema i quines coses volíem aprendre. Estem mirant llibres i contes, vídeos, documentals… Així donem respostes a les nostres preguntes: Com viuen els astronautes a l’espai?, Com és per dins un coet?, Quants planetes hi ha?…

També fem experiments per saber perquè la Terra és el PLANETA BLAU o com es reflecteix la llum del SOL en els PLANETES, o fem el nostre SISTEMA SOLAR.

Quantes coses estem aprenent!!!

Al final del Projecte anirem al COSMOCAIXA per comprovar al planetari i veure tot el que hem après investigant.

Anirem afegint fotos del nostre projecte a aquest àlbum de fotos.

 

Ens preparem per a l’institut!

Avui, el director i el coordinador de l’IES Manuel Vázquez Montalbán han vingut a la nostra escola per fer una xerrada informativa a l’alumnat de 6è.  Ens han presentat la bona tasca tant acadèmica com educativa que duen a terme al seu centre educatiu.  Dues exalumnes de la nostra escola els han donat als alumnes una visió més propera i han solucionat alguns dels dubtes que ells tenien.

Després d’acabar la xerrada pels alumnes a les 16.45h també han tingut una cita amb les famílies que s’han volgut apropar a conèixer tot aquella informació que els havien de donar sobre l’institut.

El proper dimecres 28 de febrer, l’alumnat de 6è de la nostra escola, anirà a visitar les pròpies instal·lacions de l’IES.  Allà els alumnes rebran una xerrada de més professors i coneixeran algun d’ells i els propis alumnes de l’institut els hi faran una visita per a conèixer els secrets d’aquell indret que a efectes d’ara sembla tan interessant.  Els nostres alumnes gaudiran de l’estona de pati amb els seus antics companys d’escola i d’altres que ja fan vida regular a l’institut.

A 6èB hem llegit Oliver Twist

Aquesta setmana hem acabat amb la lectura que fèiem des del primer trimestre, un clàssic de la literatura com és “Oliver Twist” de Charles Dickens.

Regularment, cada setmana, havíem de llegir un o dos capítols i fer un comentari d’allò que ens havia agradat més o menys o alguna cosa que relacionàvem amb la nostra vida.  A l’hora de reunir-nos tots, cadascú de nosaltres llegia el fragment escollit i el comentari i els altres n’opinaven.

A part, hem fabricat unes banderoles amb informació sobre aquest clàssic per fomentar el gust per la lectura dels nostres companys de l’escola.

LA DIADA DE LA PAU

Enguany els nostres padrins i padrines han vingut a la classe a compartir unes activitats pel dia de la Pau. Ens han ajudat amb els coloms i ens han inflat els globus blancs que hem fet servir al vídeo. Ens han explicat que hi ha molts nens al món que no tenen la sort de fer tots els àpats que fem nosaltres cada dia ni de menjar aliments de primera necessitat. Ens han mesurat el braç amb una cinta de paper per fer-nos adonar que nosaltres  estem  ben nodrits. Quantes coses que saben els nostres padrins i padrines!!

Hem vist i comentat unes fotografies de com són els pobles, les botigues, les escoles… d’aquests infants que viuen en altres països en conflictes i que no tenen la sort de gaudir de tants aliments ni comoditats com nosaltres. També hem enganxat en el mural de la Pau, aliments de primera necessitat per tenir una bona alimentació.

Després hem sortit al pati a fer una cursa: Kilòmetres per la Pau i la Solidaritat. Ha estat molt divertit. Hem corregut mooolt! I hem acabat derrotats i derrotades.

El Cartell del carnaval

Als nens i nenes de segon ens han encarregat una missió molt important: elaborar el cartell per anunciar la Rua del Carnaval de l’Escola. Sort que som uns experts en confeccionar cartells ja que ho vam treballar durant el primer trimestre.

Primer vam observar el cartell de l’Adrilandia que vam buscar pel google, per tal de recordar bé totes les parts. Mirant el cartell de l’Adrilandia, vam fer un esbós amb el  Power Point anotant les dades que havien de sortir.

Després un cop teníem a la pissarra les dades, vam fer en paper un croquis individualment, buscant la informació a la circular que ens havien donat.

També per grups vam fer cartells en cartolina i finalment vam confeccionar entre tots el cartell definitiu amb ordinador. Triant el tipus de lletra, el contingut, el format, etc. Esperem que us agradi i que trobeu en ell tota la informació necessària. Us esperem el dia de la Rua! (cliqueu sobre el cartell per veure com l’hem elaborat)

ELS PADRINS I PADRINES GUANYEN EL PROJECTE CIENTÍFIC!!

Els Experts Hydrodynàmics van quedar campions en el Projecte Científic de la First Lego league. El dilluns següent al campionat, a l’hora d’apadrinament lector, els coets i astronautes els vam fer un petit homenatge, veient els vídeos i fotos de la competició. Ens van explicar com es van sentir durant la jornada i que encara es trobàvem com en un somni.

FELICITATS CAMPIONS I CAMPIONES ENS SENTIM MOLT ORGULLOSOS I ORGULLOSES!!

3r Visita l’Escola Superior de Música de Catalunya

Com ja sabeu l’escola participa amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) dins el marc del Projecte Tàndem.
Per començar a sensibilitzar-nos, hem pogut visitar l’Escola Superior de Música.
Hem gaudit assistint als assajos de diversos conjunts i conèixer diferents instruments musicals.
Per acabar, hem fet un taller musical.
 
 
 
 
 

COETS I ASTRONAUTES ANEM A LA LUDOTECA

Un lloc que sempre ens agrada visitar és la Ludoteca, sols a l’entrar ja se’ns il·luminen els ulls en veure tots els racons i jocs que podem fer. El racó de la caseta, el de la botiga, el de construcció, disfresses… ho passem tan bé! Aquest és un espai on li donem molta importància al joc simbòlic, assumir rols desconeguts per nosaltres, anar adquirint autonomia, engrandir la nostra creativitat i moltes coses més, però el més important és que tot això ho fem de manera molt divertida! Així que hem decidit posar una petita mostra d’algunes de les activitats que fem, esperem que us agradi.