PROJECTE DE CONEIXEMENT DEL MEDI. ELS PLÀSTICS

L’alumnat de cicle mitjà ha treballat a l’àrea de coneixement del medi natural el projecte dels plàstics.
Han treballat la definició, la seva composició, l’origen i els tipus de plàstics. A més a més, han investigat sobre la quantitat de plàstics que es generen a casa, a l’escola i al planeta i els seus efectes negatius sobre el medi ambient.
També han aportat idees sobre com reduir, reutilitzar i reciclar aquest material.
Finalment, han elaborat un story board i han realitzat un vídeo stop-motion amb els animals marins elaborats per ells mateixos amb plàstics així com un mural del fons marí.

 

PROJECTE INTERDISCIPLINARI. ELS CONTES

Durant la setmana del 12 al 16 de febrer tota l’escola va realitzar el projecte interdisciplinari que aquest curs tractava sobre el tema dels contes.

L’alumnat de cicle mitjà va elaborar un Lapbook on van treballar què és un conte, les seves parts, fórmules d’inici i d’acabament, tipus de personatges, alguns autors clàssics, els estereotips dels contes clàssics…

Per grups van llegir i explicar un “conte desexplicat” i per acabar van elaborar el seu propi conte i van dissenyar la portada amb intel·ligència artificial.

Al final de la setmana van fer una Gimcana per ajudar els personatges dels contes a superar alguns obstacles que s’havien trobat.

Divendres vam veure l’obra de teatre que havien preparat els i les alumnes de cicle inicial i els contes fets amb intel·ligència artificial que havia gravat l’alumnat de cicle superior.

Va estar una setmana intensa però engrescadora i profitosa.

 

 

 

Sortida a l’Animac i al Parc de la Mitjana

El passat dilluns 12 de febrer, cicle mitjà i superior vam anar a Lleida. Al matí vam gaudir d’uns quant curtmetratges de l’ANIMAC, a la Llotja, i després vam passar la resta del dia al Parc de la Mitjana. A la tarda vam fer dos tallers molt interessants.

Al  taller “L’aigua i la vida: “Adaptacions del éssers vius a l’aigua” vam agafar aigua d’una bassa. Un cop dins l’aula, vam posar unes gotes d’aigua a la càpsula de Petri i vam fer observació a la lupa binocular. Vam veure diferents macroinvertebrats. Els vam dibuixar, vam anotar les seves característiques més rellevants i els vam classificar i nomenar a través d’una clau dicotòmica.

Al taller “Descobrim la fauna de la Mitjana”, vam observar i dibuixar diferents rastres d’animals. Un cop feta l’observació, a través d’un conjunt d’imatges, vam assignar els nostres rastres a un animal concret. Tot seguit, vam mirar les seves característiques generals.

DIA INTERNACIONAL DE LA NENA I LA DONA A LA CIÈNCIA

El passat divendres a la tarda l’alumnat de cicle superior, dins les activitats pel dia 11 de febrer, van tenir la visita de la Teresa Imperial Esteban, veterinària i il.lustradora científica. Ha compartit amb nosaltres la seva feina, actualment a la UAB, les motivacions per estudiar allò que l’ha portat a ser on és.

Ha estat una tarda superinteressant, amb moltes preguntes i molt encertades i un ambient de curiositat per aprendre noves coses. Una nova experiència per a ella i un veritable plaer per als infants i les mestres.

 

PENSAMENT CREATIU

A filosofia treballem les habilitats del pensament i aquests dies hem dedicat unes sessions al pensament CREATIU. Per això els infants de 3r han dissenyat i creat una motxilla per la marieta Joaneta. Mireu quines motxilles més fantàstiques han fet:

TALLER D’ELECTRICITAT A CICLE SUPERIOR

Dins el projecte d’ Energia, electricitat i magnetisme, hem fet un taller d’electricitat amb la maleta pedagògica del CRP de la Noguera. agraïm la col·laboració de l’Èric Berga en el desenvolupament del taller.

La sessió s’ha iniciat amb un joc de targetes de colors, on calia relacionar correctament el nom d’un element d’un circuit elèctric, la seva imatge real, el seu símbol i la seva definició.

Tot seguit s’han muntat diferents circuits, des del més senzill (bombeta-piles), en sèrie i en paral·lel, fins a circuits amb commutadors, brunzidors i polsadors, motors,…

Els infants han gaudit molt i ha estat una descoberta contínua del funcionament de l’electricitat.

 

DENIP 2024

Avui a l’escola hem celebrat el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Els infants de 6è han llegit un manifest en contra de qualsevol violència i de qualsevol guerra i han proposat petites accions que podem fer entre tots i totes per aconseguir viure en un món millor, per aconseguir la pau.

Tot seguit, l’alumnat de l’escola, ja situat sobre les lletres de la paraula PAU han aixecat i mostrat un cor, dibuixat i decorat al gust de cadascú. Per deixar constància gràfica de l’esdeveniment, hem comptat amb el Xavi Moreno que ha gravat tot l’acte amb un dron.

Consell d’Infants

Aquest trimestre hem iniciat el Consell d’Infants de la nostra escola. Aquest consell està format per una nena i un nen de cada classe, que han sigut escollits pels companys i companyes de la classe. Té representació de tota primària i després els infants representants de 6è, 5è i 4t informen, respectivament, a I3, I4 i I5.

Han portat moltes idees i propostes de millora molt valuoses per poder tenir una escola cada vegada millor.

 

 

 

Celebració del 25N

El divendres passat vam celebrar a l’escola el Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. A través del conte “Pepuka y el monstruo que se llevó su sonrisa”, des de l’àrea de filosofia es va treballar el contingut del conte i es va reflexionar entorn a aquesta problemàtica i des de tutoria es van preparar un seguit de frases i somriures.

En primer lloc es va llegir el manifest de l’escola i tot seguit es van penjar les frases i somriures a un mural com a cloenda del dia.