Jubilació d’en Pako Cortés

El Dimarts, 14 de novembre de 2017 finalitzava la llarga i productiva trajectòria professional d’en Pako Cortés, en motiu de la seva jubilació.
Una dedicació plena a la docència de la qual en recordarem el talent sumat a la capacitat d’emocionar els alumnes, elements imprescindibles per a un ensenyament excel•lent de l’educació física i també de la tecnologia.
El servei educatiu prestat per en Pako és allargat en el temps i divers en responsabilitats:
El 1994 comença la seva activitat com a formador TIC, a través de cursos presencials i més tard virtuals, sobre diversos programes educatius, diferents aplicacions de les pissarres digital i altres recursos com són la fotografia i el vídeo.
La docència amb alumnes s’inicia al col•legi Ntra. Sra. del Carme, al Patronat Municipal d’Esports de Llagostera, tot seguit inicia el recorregut per un conjunt d’escoles de la xarxa pública de diferents municipis: escola de Manlleu, una escola de Vic, Les Mèlies de Vilafant, a diverses escoles d’Olot, a l’escola El Bruc de Riells i ViaBrea, a l’escola Lacustària de Llagostera, l’escola Gaziel i Baldiri Reixac de Sant Feliu de Guíxols i finalment el curs 2013-2014, l’acollim al nostre centre ocupant una plaça que combina l’EF i les TIC.
La comunitat educativa de l’escola reconeix l’elevada professionalitat d’en Pako, sustentada en pilars fonamentals com les bones pràctiques educatives, la creativitat i un talent per a la docència acompanyat del respecte, l’afecte i un grau altíssim de generositat envers els alumnes, els companys mestres, les famílies, contribuint en escreix al servei educatiu de qualitat que ofereix el centre.
En aquest reconeixement cal fer menció de les iniciatives en els dos àmbits d’acció d’en Pako:
• En l’àmbit de l’EF amb la planificació d’activitats de tot tipus per impulsar la pràctica esportiva afavoridora de l’adquisició d’hàbits saludables: el pati actiu esportiu amb la dinamització de dos esports per trimestre i la implantació de la “Milla” els dijous, el senderisme per l’entorn natural de Llagostera, les rutes en bicicleta per la via verda en direcció a la costa fins a Bell•lloc i en direcció a Girona fins a Cassà de la Selva, rutes emmarcades dins d’una UD dedicada al ciclisme. Un record molt especial per a la pràctica del Goolball en motiu de l’escolarització d’un alumne cec, esport amb el qual aconseguirem guanyar el I CAMPIONAT DE GOALBALL OPEN BARCELONA celebrat la tardor de l’any 2013.
• En l’àmbit de la Tecnologia, les iniciatives múltiples com a coordinador TIC, la implantació de la CODE week, l’inici de scratch, la creació del bloc de l’escola actiu durant 4 cursos … sense deixar de banda l’ajuda continuada als membres de l’equip docent en matèria TIC, també en la vessant de la formació.
Les aportacions i iniciatives d’en Pako en ambdós àmbits són tan importants i significatives que perduraran en el temps.
La comunitat educativa del centre agraeix i reconeix la seva contribució rellevant en el projecte educatiu de centre.
Moltes gràcies Pako! Desitgem que la nova etapa acabada d’iniciar sigui ben positiva!

14è Concurs internacional de dibuix infantil AQUALIA

Guardonats dos alumnes de l’Escola Puig de les Cadiretes

La Ivet Bayé Portillo i en Nil Mas Labarta, alumnes de 4t nivell,  han estat proclamats finalistes del 14è Concurs digital infantil en la categoria individual, organitzat per l’empresa concessionària del Servei Municipal d’Aigua de Llagostera, AQUALIA.

El certamen es convoca anualment en motiu del Dia Mundial de l’Aigua, enguany sota el lema “El cicle de l’aigua, una aventura per a valents”. L’objectiu marcat pels organitzadors es basa en “destacar la importància de la depuració i la reutilització de l’aigua”, mitjançant el coneixement del recorregut seguit per aquest element des que és usada a les nostres llars fins que es retorna al medi ambient una vegada depurada i com les aigües residuals es poden reutilitzar per a diversos usos”.

Com a premi, els guardonats han rebut una càmara subaquàtica miniup de mans de l’alcalde, Sr. Fermí Santamaria, del delegat a Girona de l’empresa Aquàlia, Sr. Manel Gómez i de la responsable del servei Aqualia a Llagostera, Sra. Marta Ferrer. El lliurament del premi ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Llagostera, en data 13 de novembre de 2017, amb la presència dels familiars dels alumnes premiats .

Moltes felicitats Ivet i Nil!

 

Fotografia: Marc Sureda i Pons

PARTICIPACIÓ A LA PRIMERA ACADÈMIA DE LA FUNDACIÓ PLANT-FOR- THE-PLANET

Dissabte, 11 de novembre de 2017, un grup de vuit alumnes de 4t nivell de la nostra escola participava a la 1a Acadèmia de la Fundació PLANT-FOR- THE-PLANET, conjuntament amb nens i nenes de la resta de centres educatius de Llagostera i Cassà de la Selva. Aquesta activitat realitzada a Can Vilallonga, forma part del projecte impulsat per la Fundació internacional i el Consorci de Les Gavarres amb l’objectiu de crear una xarxa d’ambaixadors per a la justícia climàtica en aquest entorn natural, lluitant contra el canvi climàtic a partir d’un pla d’accions concretes i d’estendre entre els joves una mentalitat ecològica i sostenible. L’activitat va finalitzar amb la plantada d’una seixantena d’arbres.

PROPOSTA FAMILIAR: Xerrada Biblioteca

Benvolguts /-des,

 El proper dimecres 8 de novembre, a les 19.30 h a la sala polivalent de la Biblioteca, tindrà lloc la xerrada “Literatura i sèries de tv. De la novel·la fulletonesca a HBO”.

 Es farà un recorregut per la ficció serialitzada des de les novel·les del segle XIX fins avui, aturant-nos especialment en les relacions entre la literatura i la ficció televisiva.

La xerrada anirà a càrrec del gestor cultural, programador d’activitats i responsable de comunicació del Museu del Cinema de Girona, Jordi Dorca.

 Us hi esperem!

Per més informació: Cartell

PROLONGACIÓ TERMINI PRESENTACIÓ CANDIDATURES A LA MESA DE PARTICIPACIÓ

Llagostera, 25 d’octubre de 2017

Benvolgudes famílies,

En relació al procés d’elecció de renovació dels representants de les famílies d’educació infantil, cicle inicial, cicle mitjà i 5è nivell que formaran part de la Mesa de Participació curs 2017-2018, us informem que el termini de presentació de candidatures es prolonga fins dimarts, 31 d’octubre de 2017.

Per aquest motiu, la data de la jornada electoral serà el dimarts, 7 de novembre de 2017.

Atesa la importància de potenciar el “Pla de participació de les famílies” us animem a presentar CANDIDATURA. El procediment a seguir consisteix a enviar un correu electrònic al centre, adjuntant una imatge corresponent a una foto de carnet: b7009138@xtec.cat

En el supòsit que en un grup classe el nombre de candidatures presentades sigui inferior a dues, tots els progenitors serien elegibles.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Cordialment,

La direcció del centre

Language immersion in l’Escala!

Our fisrt day in the Youth Hostel was really good! We’ve been welcomed very well by the instructors and we did funny activities, played games, walked around the town and practised our English!

Hugs and kisses to the families!

6 Graders.

 

INICI PROCÉS D’ELECCIÓ PER A LA RENOVACIÓ DE LA MESA DE PARTICIPACIÓ

 

Llagostera, 11 d’octubre de 2017

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que avui, 11 d’octubre de 2017, s’inicia el procés d’elecció per a la renovació dels representants de les famílies d’educació infantil i cicle inicial, cicle mitjà i 5è nivell que formaran part de la Mesa de participació, òrgan fonamental del Pla de participació de les famílies en la millora continuada del funcionament del centre.

Per aquest motiu, fins el dia 17 d’octubre de 2017 trobareu publicat el cens electoral a les finestres de l’aula del vostre fill/a en el cas d’educació infantil i, al tauler d’anuncis intern del centre, en el cas d’educació primària. Seria recomanable que verifiquéssiu si consteu en el cens, a fi de poder votar al llarg de la jornada electoral, prevista per divendres, 27 d’octubre de 2017.

Atesa la importància de potenciar el Pla de participació de les famílies a ambdues etapes educatives, us animem a presentar candidatura dins del termini establert, del 18 al 25 d’octubre de 2017.

En l’espai web de l’escola, apartat DOCUMENTS, trobareu informació relativa al Reglament sobre el funcionament del Pla de participació de les famílies.

Cordialment,

La direcció del centre

Aparador literari dedicat als refugiats

Dia rere dia ens despertem amb terribles imatges d’exiliats sirians travessant Europa, en un desesperat intent de fugir de la guerra i arribar a la seva improbable Ítaca.

Coneixedors de que existeixen varis àlbums il·lustrats que parlen sobre els refugiats, l’exili i la migració, avui, als nostres alumnes, en tornar a l’escola els hem donat la benvinguda amb un aparador literari dedicat als refugiats.

Estem convençuts que l’escola és una eina clau per transmetre als nostres alumnes valors com la cultura integradora, el sentiment de pertinença, l’empatia, la tolerància i la idea que “tots som iguals”.

Els contes i àlbums il·lustrats ens ofereixen valors i aprenentatges que contribueixen al desenvolupament integral dels infants. En aquest cas, les imatges expliquen molt més que el text, i en tots i cada un d’ells s’expliquen històries que ens poden ajudar a parlar de la situació que viuen les persones refugiades amb els nostres alumnes.

Hem volgut alhora, fer un petit homenatge a l’artista Sirià Nizar Ali Badr que,  a través de les seves escultures minimalistes elaborades amb les pedres que recull a les platges de Latakia, al nord del país,  representa escenes de famílies que fugen, plasmant així  la tragèdia del seu poble.

Aprenem la reproducció i altres fets interessants dels dofins amb Tati Cortés.

El passat dimecres,  tot aprofitant que estem treballant la classificació dels animals a tercer, la nostra companya Tati Cortés ens va mostrar l’anatomia d’un dofí i ens va comentar diferents aspectes del seu comportament i la seva reproducció.

La Tati Cortés, a part de formar part de l’equip d’educació especial del centre, també és professora en diverses universitats sobre “Teràpies alternatives amb animals”, especialment amb els dofins.

Moltes gràcies per transmetre’ns tots aquests coneixements tan interessants que ens han ajudat a entendre molt millor el seu comportament i la seva morfologia.

 

Eudald Romo ens visita per compartir els seus coneixements de robòtica.

Aquest dilluns, el cosí de la Natana de 4rt B, ha vingut a explicar a les aules de quart, el funcionament i utilització dels robots en el món actual.

L’Eudald Romo, ha estudiat doble titulació de Matemàtiques i Enginyeria Física al CFIS (Universitat Politècnica de Barcelona) i el curs passat va fer el projecte de fi de carrera al MIT a Massachussetts-Boston, sobre “Intel·ligència artificial”.

Li estem molt agraïts per la seva col·laboració amb l’Escola Puig de les Cadiretes i li volem donar les gràcies per explicar i mostrar uns robots molt divertits que ens ha ensenyat a través de la pissarra digital de l’aula, un dels quals ha estat programat per ell mateix.

Moltes gràcies Eudald