Alumnes de 6è premiats al Consumòpolis

Alumnes de 6è premiats al Consumòpolis

by Administrador EMP -
Number of replies: 0

Els equips Comets i Stars de 6è de l'Escola Montserrat de Premià de Mar han estat guardonats amb el segon i tercer premi de Catalunya de la seva categoria en el concurs Consumòpolis. La finalitat d'aquest concurs és sensibilitzar els nens i nenes de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables.

I què és això del Consumòpolis? Es tracta d'un joc dividit en dues fases: una d'àmbit català i una altra, d'àmbit estatal. En la fase catalana, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, des de l’Escola del Consum de Catalunya, els participants han hagut de superar dues parts. La primera part són proves de caràcter pedagògic i lúdic, que s’han hagut de resoldre a través d’un joc interactiu –anomenat Consumópolis- des del web de l'ACC (www.consum.gencat.cat). La segona part ha consistit en la realització d’un vídeo on es compara la forma de consumir segons les realitats de dues cultures diferents. Els estudiants de primària han comparat aspectes relacionats amb l’alimentació. Els vídeos dels nostres alumnes són aquests:

L'acte de lliurament de premis ha tingut lloc a la seu de l'Agència Catalana del Consum a Barcelona amb la participació de la seva directora, la Sra. Montserrat Ribera. També hi havia equips guardonats d'escoles i instituts de Lleida, Alella, Sant Carles de la Ràpita, Olesa, Terrassa i Capellades.

En aquest curs 2015-2016, han participat en el concurs un total de 590 alumnes d'arreu de Catalunya. A l'inici del curs escolar s'hi van inscriure a Catalunya 118 equips. Aquests equips han estat coordinats pels seus professors d'educació primària i secundària d'escoles de tot el territori.

Nota de premsa