Dia Internacional de l’Alfabetització

8 de setembre, posa’l al calendari

El Dia Internacional de l’Alfabetització se celebra el 8 de setembre des de 1966. Va ser fixat per la UNESCO el 1965per cridar l’atenció sobre els problemes que provoca l’analfabetisme per a les persones (més de 780 milions). Es duen a terme diverses campanyes de sensibilització de l’opinió pública per recordar el dret universal a l’educació.

Resultat d'imatges de leer

Pretén reconèixer l’educació com a un dret humà universal a què tot individu ha de tenir accés sense cap tipus de discriminació. Es calcula que al món hi ha més de 100 milions d’infants que no van a l’escola i més de 800 milions de persones adultes analfabetes, dos terços de les quals són dones. Totes aquestes persones estan condemnades a patir, amb tota probabilitat, pobresa i marginació.

 

Des de la perspectiva de la Unesco, l’alfabetització és una condició prèvia per assolir la participació social efectiva i una eina per a l’enfortiment de l’ésser humà a nivell individual i comunitari. L’alfabetització no es limita a saber llegir i escriure, sinó que l’individu sigui capaç de comunicar-se i desenvolupar-se en una societat que canvia constantment.

D’aquesta manera, l’ONU ha fet de l’educació universal una de les seves principals metes, recollida en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per al 2015.

extret de la wikipedia