Els nens i les nenes de 1r i 2n estem fent el projecte de “La Granja”
I….. investiga que investigaràs hem anat estirant el fil i hem arribat a aprendre les propietats de la llet i els seus derivats.
Tots hem menjat moltes vegades iogurt, sabíem que era molt sa i que es feia amb llet de vaca. Però el que no havíem buscat mai era la recepta.
És molt fàcil, us la passem a veure si us animeu a fer-la a casa:
QUÈ CAL
-
Llet de vaca:1 litre serveix per 8 iogurts
-
Olla gran pe rescalfar la llet fins a 90 ºC
-
Una culleradeta de iogurt natural sense sucre
-
Sucre: 2 culleradetes
-
Pots de vidre: Han d’estar nets i eixuts i la tapa no ha d’estar picada de rovell.
-
Ingredient lliure segons el sabor de que vulgui el iogurt: xocolata, galeta, melmelada….
-
Una cullera neta.
-
Escalfor: amb plaques elèctriques o de gas
-
Un termòmetre que arribi fins a 90ºC
-
Una nevera per refredar-lo i conservar-lo.
COM ES FA
1.Posar una cullerada de iogurt i de sucre a cada pot.
2. Posar la llet a escalfar amb el foc no gaire alt i remenar de tant en tant amb un estri .
Treure la llet del foc quan arribi a 85ºC.
Remenar la llet de tant en tant fins que baixi a 45ºC. Triga una mitja hora, segons l’estació. Si se’ns refreda més, tornem a encendre el foc per arribar als 45ºC.
3. Abocar la llet als pots, i remenar amb la cullera fins que el iogurt es barregi bé amb la llet.
Tapar els pots i guardar-los de manera que es conservi l’escalfor. A l’esola els vam posar davant dels radiadors i tapats amb draps de cotó.
Deixar-ho reposar sense moure-ho gens durant almenys 6 o 8 hores
Ficar-los a la nevera. Al cap d’unes 4 hores el iogurt s’haurà espessit i estarà llest per menjar. Es continua espessint durant dos dies.