Cinquè control de maduració verema 2018

Cinquè control de maduració verema 2018

per Jordi Nolla -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat aquest passat dimarts, 21 d’agost de 2018, pels alumnes Aleix Julià, Andreu Martí, Quique Molist, Nil Olivella, Dídac Ramon, Dídac Ventura, i Maria Verdugo ha permès obtenir els següents resultats:

 

 

Pes 100 baies (g)

ºGP (% etanol)

ATS (g H2SO4/L)

pH

Absorvància l=520 nm

Índex Polifenols (IP)

Cabernet Franc (nou)

134,5

11,5

4,7

3,3

 

 

Cabernet Franc (vell)

166,5

10,4

5,2

3,2

 

 

Cabernet Sauvignon (nou)

120,3

10,3

6,6

3,1

 

 

Cabernet Sauvignon (nou)

109,4

10,8

4,2

3,1

 

 

Chenin

154,2

11,3

4,4

3,3

 

 

Macabeu

164,9

9,3

4,2

3,1

 

 

Merlot (jove)

107,6

11,0

3,8

3,4

 

 

Merlot (vell)

109,9

12,6

4,4

3,3

0,4

9,0

Merlot

138,0

11,7

4,8

3,3

 

 

Moscatell gra petit

200,3

12,0

3,0

3,6

 

 

Syrah

175,7

11,8

4,7

3,4

0,4

13,3

Tempranillo blanc

167,3

10,3

4,7

3,4

 

 

Xarel·lo (jove)

244,3

10,3

4,8

3,1

 

 

Xarel·lo (vell)

182,4

9,0

6,1

3,1

 

 

Xarel·lo

138,3

9,3

6,5

3,1

 

 

 

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

A la imatge els mateixos raïms de Chardonnay i Syrah de la setmana passada.