Notícies del lloc

CONTROLS MADURACIÓ VEREMA 2018

 
Picture of Benjamí Mercader
CONTROLS MADURACIÓ VEREMA 2018
by Benjamí Mercader - Friday, 3 August 2018, 10:00 PM
 

Dijous passat es va fer el 2n control de maduració de la vinya de l'escola.

El 1er control, fet una setmana abans pels alumnes Ernest Gallart i José Luís Marco, va servir per constatar que la verema no va tant avançada com la del 2017. La única varietat que havia clarament començat a madurar era el Moscatell de gra petit amb una concentració de sucres equivalent a 5,2 ºGP , una ATS de 18,6 i un pH = 2,5

Aquest 2n control de maduració realitzat pels d’alumnes Olga Alonso, Raimon Lloret i Sergi Sánchez ha donat com a resultats:

Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH

Chardonnay (jove)

120,6

8,8

9,6

2,9

Chenin

82,8

5,6

14,3

2,7

Merlot (jove)

104,5

8,1

10,2

2,9

Merlot (vell)

86,3

8,8

11,5

2,8

Moscatell gra petit

138,0

9,1

6,4

3,1

Syrah

157,0

7,8

10,8

2,8

 

També s'ha realitzat  el control de la maduració fenòlica del Syrah (mètode ITV) amb el següent resultat: A520 = 0,3; IP = 22.

El proper dimecres un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

A la imatge Chardonnay i Syrah

Chardonnay - Syrah