QUART CONTROL DE MADURACIÓ 2016

QUART CONTROL DE MADURACIÓ 2016

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat pels alumnes Jordi Bagué, Edgar Campos, Edgar Galindo, Lupe Lemus, Maria Mestre, Aleix Mongay, i Sergi Rodriguez ha donat com a resultats:

Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH

Chardonnay (jove)

73,7

13,3

3,4

3,4

Chardonnay (vell)

103,5

8,5

7,6

2,9

Chenin

59,1

10,6

8,5

2,9

Incrocio

91.4

 9,7

7,8

2,9

Macabeu

92,3

12,0

4,0

3,2

Merlot (jove)

56,1

11,9

4,9

3,2

Merlot (vell)

56,6

11,9

4,7

3,1

Muscat

182,5

 7,0

9,8

2,8

Syrah

65,2

11,7

6,3

3,1

Tempranillo blanc

132,1

 9,9

-

2,9

Ull de llebre

86,9

11,3

4,0

3,3

Xarel·lo (jove)

144,1

 7,5

15,0

2,8

Xarel·lo (vell)

61,1

 5,7

7,7

2,6

 

La gran proporció de raïms brimats (millerandage) amb quasi totes la baies petites i verdes provoca distorsions en el procés de pressa de mostres i disparitats en els resultats, com és el cas del Chardonnay

L’evolució de la maduració fenòlica també és anòmala pel mateix motiu, el resultat (mètode ITV) és de:

Merlot (jove) A520= 0,60, IP= 21.

Merlot (vell) A520= 0,87, IP= 42.

Syrah A520= 0,86, IP= 34.

Ull de llebre A520= 0,65, IP= 28

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

Aquest proper dijous ja comencem la verema collint el Chardonnay

Els alumnes del 1er ton ja estan a punt!!