QUART CONTROL DE MADURACIÓ

QUART CONTROL DE MADURACIÓ

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat pels alumnes Roger Ardanuy, Mariona Caballero, Martí Colet, Pau Faura, Martí Marcè, Jordi Villuendas i Berta Vinyas ha donat com a resultats:

Pes baia

GP

pH

ATS

Chadonnay (jove)

1,52

12,9

3,4

3,4

Chadonnay (vell)

1,66

12,6

3,5

3,2

Chenin

1,42

13,5

3,4

3,6

Incrocio

1,00

13,1

3,2

4,0

Macabeu

1,85

10,1

3,3

2,7

Merlot (jove)

1,19

12,2

3,4

3,5

Merlot (vell)

1,43

13,2

3,5

3,4

Muscat

3,80

 9,5

3,3

3,7

Syrah

1,39

11,2

3,3

4,1

Ull de llebre

2,12

11,8

3,6

2,8

Ull de llebre blanc

1,46

10,7

3,3

3,4

Xarel·lo (jove)

2,30

 8,8

3,0

5,0

Xarel·lo (vell)

1,77

 8,9

3,1

4,9

 

La manca d’acidesa és un dels problemes d’aquesta verema.

L’evolució de la maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:

Merlot (jove) A520= 0,61, IP= 23.

Merlot (vell) A520= 0,59, IP= 22.

Syrah A520= 0,57, IP= 17.

Ull de llebre A520= 0,47, IP= 22

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

Comencem verema dema divendres, collirem tot el Chardonnay, el Chenin i el Macabeu. Els alumnes del 1er torn ja estan a punt!!