Cuina i menjador

L’ escola disposa d’un servei de menjador amb cuina pròpia gestionat per SANED una empresa externa.

Saned és una empresa especialitzada en nutrició i educació per a centres escolars. El seu servei de cuina in situ, ofereix una alimentació variada, equilibrada i sana, afavorint l’adquisició de conductes alimentàries adequades i hàbits saludables.

Saned parteix de tres ingredients bàsics:
• la qualitat i procedència dels seus ingredients: carns fesques, peix de proximitat, olis de primera premsada.
• L’originalitat i elegància dels seus plats
• I la implicació del seu equip humà.

Una recepta que des de fa més de 20 any Saned aplica en el seu servei de restauració als centres escolars.

En aquest sentit, el menjador de la nostra escola ofereix un menú equilibrat amb productes de temporada i de proximitat, Km 0 i sostenibles. Seguint les directrius de l’Agència de Salut Pública, es van introduint el consum de llegums, s’eviten l’excés de rebossats i pre-cuinats optant per la introducció de jornades amb dietes vegetarianes o tast de menjar procedents d’altres cultures. S’eviten fregits i es dóna prioritat a cuinar al forn, a la planxa, al vapor,…

Saned elabora mensualment un menú basal i l’adaptació en funció de necessitats personals (cel.líacs, intoleràncies: sense lactosa, sense ou, sense glúten, … ) o culturals (sense porc, sense carn,…)

MENÚ MODEL:

Amb la programació es fa arribar també un full amb diferents suggeriments i/o informacions sobre dietes, aliments, hàbits,…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mensualment es destina un dia a celebrar la Jornada gastronòmica que serveix per motivar a tastar igaudir del fet de menjar. Pot relacionar-se amb algun país o a partir de productes de temporada:

 

Les jornades gastronòmiques comporten també un treball per al temps d’oci on es treballa la creativitat i el treball en equip per aconseguir una decoració de l’espai de menjador.

 

A més, Saned col.labora amb diferents causes socials com la Fundació Vicente Ferrer o la Fundació Jaume Casademont, així com ONG’s locals que ajuden a minimitzar el malbaratament d’aliments.

I com no, Saned disposa també d’una organització que vetlla per el bon funcionament de la cuina i compta amb un procés propi d’anàlisis i punts de control crític (APPCC) que avalua i controla la traçabilitat de tots els serveis. Diàriament es prenen les temperatures dels aliments abans de ser cuinats i en ser servits, es guarden mostres,… buscant sempre el màxim control del que es serveix.

Però en el temps de menjador hem de comptar també amb un espai de lleure on l’equip de Saned, vetlla per fomentar valors com el respecte, la tolerància o l’honestedat, ensenyant-los a créixer, per al dia de demà, sumant-se sempre a la línia d’escola.

Saned posa a disposició del centre, monitors i educadors titulats que complementen el servei de menjador amb activitats relacionades amb hàbits alimentaris, higiene, socials i de comportament. L’equip s’organitza a partir d’un/a coordinador/a i l’equip de monitors.

ESPAI DE CUINA I MENJADOR

L’’espai de cuina i menjador va ser reformat fa pocs anys convertint-se en us espai ben aprofitat, agradable i ben equipat.

Tots els alumnes dinen al menjador, en espais i torns diferenciats:

  • El primer a ¾ d’1 entren els alumnes d’infantil
  • A la 1 entra primària fins a 5è i 6è
  • Secundària entra a ¾ de 2.

 

L’EQUIP DE MONITORS/ES

En l’actualitat l’equip de monitors està format per:

  • Sandra Sorrando, la coordinadora de l’equip i encarregada de coordinar cuina i menjador, coordinar amb l’escola i vetllar per la implicació i coordinació del seu equip. La Sandra és l’encarregada de parlar amb les famílies.

A més, la Sandra té cura del grup de cicle inicial.

  • La Maite Orero, monitora d’infantil
  • El Xavier Cruells responsable del grup de 3r, 4t i 5è.
  • I el Jonathan Linares, acompanya a 6è i secundària en aquest temps de menjador. El Jonathan s’encarrega d’anar a buscar i tornar l’alumnat que es queda a dinar de secundària (edifici c/ de la Mercè)

 

El temps d’oci s’organitza buscant un equilibri entre el joc lliure i un temps de joc organitzat, adaptat sempre a l’edat, als grups i als gustos o preferències de la canalla animant-los a participar i gaudir del joc, treballant el respecte, l’empatia, la resolució de problemes, la manifestació d’emocions, el control personal davant determinades situacions, el saber estar,…

En aquest temps també es fan manualitats i activitats relacionades amb les jornades gastronòmiques, les estacions o les festes.

Infantil i primària primer dinen i després gaudeixen del temps lliure, 6è i secundària primer té el temps d’esbarjo i després passa al menjador.

Els espais també es reparteixen de manera que infantil i primer cicle de primària fa ús de la terrassa i 3r, 4t i 5è disposa del pati de baix. Secundària igualment, abans de dinar, se situa al pati de baix. En cas d’inclemència meteorològica es fa servir alguna classe per fer una activitat més pausada.

 

 

ÚS DEL SERVEI

El menjador es pot utilitzar de forma fixa o en dies concrets.  Els alumnes que en fan ús esporàdicament han d’avisar abans de les 9’30h del matí.

En el cas dels alumnes fixes el cobrament es farà pel banc igual que el rebut de l’escola. Es carreguen els dies lectius que té el mes. Es descompten les sortides, excursions i colònies. Les absències es retornen a partir del segon dia.

En cas d’utilitzar el servei de forma esporàdica cal comprar a Secretaria uns tiquets que s’entregaran en arribar el dia que es vol utilitzar el servei de menjador.

MENÚ DE MENJADOR

Podeu descarregar el menú del menjador cada mes de l’intranet de l’escola.  Tant el menú basal com els menús adaptats.