II Concurs de truites CFA Joan Comorera

A l’hora indicada, amb ànim esportiu que no amagava la transcendència de l’ocasió, s’han trobat els cuiners i les seves truites, sota l’atenta mirada dels assistents, afamats de competivitat. Finalment dotze creacions oueres han passat els estrictes criteris de selecció prèvia i han pogut arribar a la gran final.

El públic s’ha delectat amb tota mena de truites, des de les més tradicionals amb patata, samfaina o carxofa fins a les més atrevides, farcides de xocolata o espaguetti. La votació, estricta i ajustada, ha afavorit a la fi una contundent proposta de patata, carabassa i porro, elogiada unànimement per tots els electors, obra de Xavier M., que ha pogut aixecar la disputada cullera de guanyador.

Finida la cerimònia de lliurament de premis, felicitats tots els participants, enllestits i repartits els romanents, s’ha dispersat la concurrència, amb afany de continuar gaudint del Dijous Gras i fent vots per un feliç retrobament l’any vinent.

Bases II Concurs de Truites

BASES DEL SEGON CONCURS DE TRUITES CFA JOAN COMORERA, que tindrà lloc el 16 de febrer de 2023, Dijous Gras, a les 18.00 h, a les instal·lacions de tan docta casa.

1. Cada concursant pot presentar-hi tantes truites com sigui capaç d’elaborar i el públic, de tastar (això darrer no serà cap problema).

2. Les truites han de comptar amb un mínim de quatre ous, frescos i gallinacis. Les truites amb trampa seran rigorosament desqualificades.

3. La resta d’ingredients, vegetals o animals, és de lliure elecció dels esforçats cuiners.

4. No s’admetran truites reescalfades, presentades en altres concursos (ecs 😳 ).

5. Una votació popular valorarà l’originalitat, forma, textura, flaire, cromatisme, cremositat, flonjor i gust de cada truita.

6. Propostes arriscades de la cuina molecular (esferificacions, espumes i deconstruccions vàries) resten sotmeses al just arbitri gustatiu dels votants.

7. Acabat el recompte dels vots emesos en la pertinent urna, es procedirà a anunciar el nom del guanyador, el qual rebrà un adequat premi a les seves capacitats culinàries, ultra la fama (quasi) eterna de veure el seu nom inscrit al blog de l’escola.

8. I així, amb gran alegria i millor companyonia, s’enllestiran les truites, que faran els honors a la diada del Dijous Gras, precursora de l’imminent Carnaval, festa de guardar.