Inspiraciència 2017


Arriba la primavera i volem omplir de lletres les ciències! Per això, us convidem a participar a la setena edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica, que impulsa el Consell Superior d’Investigacions Científiques amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y… Llegeix més»

Presentem el taller “1×4 portem el CESIRE a l’aula”

El proper 29 de març de 2017 presentem algunes de les activitats que desenvolupem al CESIRE en una sessió organitzada pel CRP de Terrassa de 17:00 a 19:00 de la tarda. El taller porta per títol: “1×4 portem el CESIRE a l’aula“.
En una sessió de dues hores presentarem el model de treball que estem desenvolupant, centrat en activitats d’aula, tot portant-lo a la pràctica amb propostes concretes que estem desenvolupant: vídeoMAT, Imatges i coneixement, Motxilla Bioclimàtica i Controvèrsies Socio-Científiques.
Us podeu inscriure a la jornada en la següent adreça: https://goo.gl/SmhbKm
Què promovem? Suport a la formació de ciutadans responsables, implicats i crítics, amb treball a partir de preguntes indagadores i metodologies competencials actives i creatives on hi hagi integració de coneixements, tant vertical com horitzontal.

propostes_cesire
Us hi esperem per compartir aquestes idees amb tots vosaltres.

 

Càpsula de ciència: la primària al nanomón

El dimecres 15 de març t’esperem al CESIRE (Av. Drassanes, 10, de Barcelona) de 17.45 a 19.45 h, per acompanyar-nos en un viatge a un món ocult, mil milions de vegades més petit que el nostre, que està revolucionant la societat que ens envolta: el món de la nanotecnologia.  Es demana confirmació d’assistència mitjançant un correu a nlopez@xtec.cat
 capsulanano

IV Jornada de l’energia. Educant cap un model energètic sostenible


El proper 25 de març del 2017 es celebrarà la 4a Jornada d’Energia d’Olot amb el tema central: Educant cap un model energètic sostenible. Aquesta jornada té per objectiu sensibilitzar, debatre, formar i compartir experiències didàctiques al voltant del tractament curricular  a les etapes d’ESO, Batxillerat i… Llegeix més»

Inscriu-te a TACArt!

El dia 18 de març de 2017 es celebrarà la primera edició de la Jornada TACArt, dedicada a l’intercanvi d’experiències d’educació artística: visual i plàstica, música i dansa, amb l’ús de tecnologia dins el món educatiu.

Aquesta trobada està especialment adreçada a mestres de primària, professorat de secundària i ensenyaments artístics, essent… Llegeix més»

Fira de projectes “Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula”

El 17 de febrer, pel matí, es celebrarà la 3a Fira de projectes del programa “Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula” a la seu de CosmoCaixa.
Més de 2000 estudiants de 4t d’ESO que han cursat l’assignatura optativa de Tecnologia i han participat en aquest… Llegeix més»

Taller presentació de l’exposició “Leonardo da Vinci. El geni i els invents”

Fins al mes de juny, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acull l’exposició temporal “Leonardo da Vinci: el geni i els invents“. Aquesta exposició va acompanyada d’un ventall de propostes didàctiques i concursos pensats per a diversos nivells educatius.… Llegeix més»

Treball per projectes en àmbits STEM

stem_abpEl CESIRE, amb la col.laboració de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, organitza les Jornades de formació sobre el treball per projectes en àmbits STEM. Adreçades a professorat de secundària en actiu, de les àrees de Ciències Experimentals (Biologia i Geologia, Física i Química), Matemàtiques i Tecnologia, les sessions inclouran ponències i tallers pràctics en què els participants desenvoluparan propostes de projectes amb l’ajut de professors experts (veure Programa i Calendari).

Les dues primeres sessions s’orienten a projectes dins i des de l’àrea (Tecnologia, Matemàtiques o Ciències), la tercera a projectes interdisciplinaris, i la darrera a espais fora dels instituts on els adolescents aprenen per projectes.

Les Jornades se celebraran a la seu del CESIRE a Barcelona (Av. Drassanes, 10) els dies 22 de Febrer, 8 de Març, 22 de Març i 5 d’Abril. [+info i inscripció]

Curs “Estratègies d’aula per treballar les competències en CCSS amb documents d’arxiu”

Curs de 30 hores adreçat a professorat d’ensenyament primari i secundari. Es treballaran diverses estratègies per afavorir el treball competencial de les CCSS amb l’ús de fonts documentals. S’organitza en 7 sessions que combinen la presentació d’experiències, el treball en grup i els tallers pràctics.
  • Dates: del 31 de gener al 2 de maig (les sessions es realitzen en dimarts)
  • Horari: de 17 a 20h
  • Lloc: CESIRE. Av. Drassanes, 10. Barcelona.
Període d’inscripció: del 9 a 19 de gener de 2017

“Los hilos de infantil” – Premi Marta Mata 2016

L’Associació de Mestres Rosa Sensat ha premiat enguany Mª de los Ángeles Abelleira i Mª Isabel Abelleira, dues mestres de l’escola pública gallega pel seu treball “Los hilos de infantil” , un conjunt d’experiències dels darrers set anys amb nens i nenes de segon cicle… Llegeix més»