Esquema per temes

  • ESTIMULACIÓ DE LA PARLA A L' 
    EDUCACIÓ  INFANTIL

    Des de fa dos cursos a totes les aules d’Educació Infantil s’ha iniciat un treball de prevenció en l’àmbit del llenguatge oral.

    Cada dia, després de les rutines diàries del matí, la mestra mostra una làmina d’estimulació i els nens i nenes realitzen l’exercici seguint unes divertides orientacions. La majoria de propostes consisteixen en realitzar pràxies labials, linguals i mandibulars que és una gimnàstica que es fa amb els òrgans articulatoris (llavis, llengua i mandíbula) que milloren la capacitat de produir els diferents sons de la parla.

    la2la2

    Per presentar l’activitat que faran durant tot el curs la mestra d’educació especial va a cada aula a explicar el conte del “Cuc i la Senyora Llengua”. En acabar-lo la Senyora Llengua  els hi deixa  el material dins unes fundes de colors i els invita  a obrir-les cada dia. 


  • EL  RACÓ  DEL RESTAURANT

    Benvinguts al  “Petit Chef, el restaurant  de l’aula.                                                      

                                                                                 RESTAURANT

    El restaurant és un racó de joc simbòlic destinat a l’activitat lúdica on els nens i nenes experimenten  rols diferents dels habituals (fan de cuiners, cambrers, clients). En aquest racó es potencia sobretot el desenvolupament del llenguatge (vocabulari i estructures lingüístiques adequades al context) però també treballem la lectoescriptura, el càlcul i una unitat de mesura bàsica: els euros.

     El client quan arriba al Restaurant disposa d’una carta amb begudes, plats ràpids, carns, peixos, acompanyaments, postres... El cambrer després de saludar convenientment anota tot allò que li demana el client en una factura. Aleshores es posa en acció el cuiner que ha de preparar tot allò demanat. I és que al restaurant no ens falta de res: tenim llaunes de begudes, tot el menjar de joguina necessari per fer els plats de la carta ...

     En acabar l’àpat el cambrer entrega la factura i el client paga. Tenim bitllets i monedes d’euro i una calculadora per fer el compte. I normalment com que el client surt  satisfet  deixa propina.

    r1r2r2r3r4r5