Solstici d’hivern i festes de guardar…

Antigament se celebraven diverses festivitats d’origen pagà per celebrar el Solstici d’Hivern. El dia 21 de desembre és el dia més curt de l’any i la nit més llarga: s’inicia l’estació de l’hivern. 

Durant el solstici d’hivern, els dies són més curts que en cap altre moment de l’any, però és en aquest període que comencen a allargar-se. Celebrem el triomf de la llum sobre la foscor i l’inici del compte enrere perquè arribi la primavera.

El Ritual del solstici d’hivern, assenyala el moment més fosc de l’any. Sembla ser que els primers Rituals a la història de la humanitat eren una crida per que el Sol tornés a il·luminar i donar escalfor al dia. Aquest simbolisme encara es manté en les espelmes i llums als arbres de Nadal. El nen Déu és doncs, el nen Déu Sol que tornava a néixer en les èpoques més fosques de l’any.  

Així doncs, les festes nadalenques ja es van començar a celebrar a partir de l’Edat Mitjana, i va ser llavors quan l’església va fixar el dia 25 de desembre, perquè la gent es fixés en aquesta data, enlloc de fer més cas a les celebracions del solstici d’hivern. Per tant, en el marc del Cristianisme, les festes de Nadal signifiquen la celebració del naixement de Jesús.  

 

I per festes teniu un bon menú? Doncs aquí podreu agafar idees per tenir contents als vailets el dia de festes…

No és complicat només cal deixar-los participar i tenir cura d’una presentació. Segur que us sortirà genial!

No us descuideu de la carta als reis… Per si en voleu un model cliqueu aquí!

sense-titol

Ah, i tampoc us oblideu de l’altra carta! Mmmmm, mireu el vídeo!

 

 

I abans de demanar, donar regals una mica de reflexió… Us convidem a llegir, escoltar i compartir aquests escrits:

En Carlos Ganzález, pediatra, diu…article-regals-1

A la radio parlen de joguines blaves i roses…

Les famílies ens fan arribar aquest escrit: el-sindrome-del-nino-hiperregalado

Sabeu la regla dels 4 regals? la-regla-dels-4-regals

I vosaltres què en penseu? Si hi voleu dir la vostra ens podeu deixar un comentari 😉

Eduquem TOTS/ES!!!

Després de passar tots els actes us els pengem perquè en pugueu gaudir, i ens deixeu els vostres comentaris!.

Us deixem la felicitació que l’escola va escollir per felicitar les festes. Dissenyada per la Comunitat dels Grans. FELICITACIÓ NADAL.

En el següent enllaç, podreu veure el programa que l’alumnat de la Comunitat dels Grans va disenyar. Programa de Nadal

ANEM A BUSCAR EL TIÓ…

El dijous 14 de desembre vam sortir de les aules a veure si el tió havia pogut arribar. Va ser una cerca activa per dins i fora l’escola amb alguna pista que ens va fer pensar que estava una mica cansat i que potser ens constaria trobar-lo. Finalment, després d’anar a diferents llocs de l’escola el vam trobar!!! Havia entrat al recinte de l’escola, però no havia pogut entrar fins a dins, s’havia quedat fora, al costat del menjador. Una vegada trobat vam entrar a l’escola, el vàrem tapar perquè segur que havia passat molt fred a fora i li vam cantar cançons i recitar poemes perquè estigués content. 

Mireu, mireu com el vam trobar!!!

                                                    

 

FEM LA GIMCANA NADALENCA…

L’alumnat de la comunitat dels grans ens van preparar una gimcana per tot l’alumnat de l’escola. Ens van amagar enigmes que havíem d’anar cercant i anotar la solució. Tot això amb un grup on hi havia nens/es de tots els cursos barrejats, així que l’important era col·laborar i cuidar als companys/es més petits i gaudir de l’estona enigmàtica. mireu

                                                   

PORTEM LA CARTA ALS PATGES…

Dimecres a la tarda vam portar la carta als patges. A la classe vam pensar què podíem demanar… I a la llista hi vam posar una cosa que es pogués comprar i una que no!!! Van sortir desitjos genials! A veure si aquests Reis d’Orient es concentren i venen ben carregats!

CANTADA DE NADALES…

A punt de marxar de vacances de Nadal!, però abans recitem i cantem les cançons de Nadal acompanyats de les famílies! Una sala plena de gom a gom per acomiadar el trimestre i iniciar les festes i el nou any! Mireu, Mireu