QUI FA LES CASES ?

A LA VEGADA QUE  VISITEM LES DIFERENTS CASES, ENS HA PICAT EL CUQUET DE LA CURIOSITAT I HEM VOLGUT DESCOBRIR QUI LES FA.

HEM BUSCAT INFORMACIÓ A CASA I L’HEM PORTAT AL COLE.

MIREU, MIREU SI N’HEM TROBAT!

A PARTIR DE LA INFORMACIÓ QUE HEM PORTAT, HEM ANAT DESCOBRINT LES FEINES QUE ES NECESSITEN PER FER UNA CASA.

EN PRIMER LLOC HEM DESCOBERT QUE ABANS DE CONSTRUIR UNA CASA,L’AIRUN ENS VA PORTAR ELS PLÀNOLS DE CASA SEVA I ENS VAN AGRADAR MOLT . S’HA DE DIBUIXAR SENSE DEIXAR CAP DETALL. L’ENCARREGAT DE FER AQUEST DIBUIX QUE S’ANOMENA PLÀNOL, ÉS L‘ARQUITECTE.

 JA TENIM ELS PLÀNOLS, A LA INFORMACIÓ QUE HEM PORTAT HEM DESCOBERT QUE PER COMENÇAR LA CASA HEM DE FER UNS SOLAMENTS BEN FORTS I PER AIXÒ NECESSITEM EXCAVADORES QUE FACIN UN FORAT BEN GROS I ADINS HI POSEN FERROS, PEDRES, I TOT DE MATERIAL PERQUÈ QUEDI BEN FORTA.

I A CONTINUACIÓ SABEU QUI HA VINGUT A L’ESCOLA?DONCS,… EL PADRÍ DEL ROGER BOSCH I AMB EL SEU AJUT, HEM CONSTRUÏT ENTRE TOTS UNA PARET DE “TOTXOS”.

JA HEU DESCOBERT QUIN OFICI TÉ EL PADRÍ?

ÉS CLAR! ….. PALETA!!!!

EL PADRÍ ENS HA PRESENTAT LES EINES QUE FA SERVIR I SEGUIDAMENT L’HEM PUJAT.

ENS HEM ENDUT CAP A CASA UN “TOTXO” DE RECORD!

ARA JA SABEM QUE FA ANAR: CASC, MARTELL, METRE, NIVELL, CALDER, PALETA, ….

VOLEU VEURE COM FEM LA PARET?, ENS HA QUEDAT CLAR QUE FEM: PASTA, “TOTXO”, PASTA,” TOTXO”,…

JA SABEM QUE LES CASES QUE LES PARETS LES CONSTRUEIX EL PALETA, PERÒ QUI FA ELS MOBLES DE LA CUINA I  ALTRES MOBLES DE FUSTA?

HO HEU ENDEVINAT?… EL FUSTER!

EL PARE DE L’ARNAU I DEL ROGER CLOTA ENS HA PORTAT UN MUNT D’EINES I ENS HA EXPLICAT COM LES FA SERVIR.

HEM FET DE FUSTER TOT PICANT AMB EL MARTELL  AMB MOLTA FORÇA.

FINALMENT EL PARE DE L’ARNAU I EL ROGER ENS HA REGALAT UNA FUSTA DE RECORD!

GRÀCIES!!!!

JA SABEM EL NOM DE MOLTES EINES: XERRAC(QUE NOSALTRES DIEM XURRAC), MARTELL, LLIMA, RIBOT, SERJANT, CLAUS, CARGOLS, TORNAVÍS, ….

MIREU, MIREU QUINS FUSTERS MÉS EIXERITS!!!!

SEGUIDAMENT HEM DESCOBERT(AMB VIDEOS , LLIBRES I JOCS)  QUI INSTAL.LA LES CANONADES PER FER ARRIBAR L’AIGUA I FER-LA SORTIR , QUI FA ARRIBAR LA LLUM DES DEL CARRER MITJANÇANT ELS FILS I QUI ENGUIXA LES PARETS PERQUÈ QUEDIN BEN FINETES LLESTES PER PINTAR I QUI DÓNA COLOR A LES PARETS DE LA CASA.

SABEU QUI FA TOTES AQUESTES FEINES?

SÍ,SÍ, EL FONTANER, L’ELECTRICISTA, L’ENGUIXADOR I EL PINTOR!

MITJANÇANT JOCS DE LECTURA I ESCRIPTURA HEM ANAT DESCOBRINT EL NOM DE LES DIFERENTS EINES QUE DESPRÉS DE MOLTS DIES POTSER NO RECORDAREM PERÒ SI QUE SEGUR QUE RECORDEM QUI LES FA  ANAR!

JA HEM DESCOBERT QUI SÓN ELS ENCARREGATS DE FER LES CASES, ARA NOSALTRES, EN PETIT GRUP FAREM DE CONSTRUCTORS I CONSTRUIREM LA CASA QUE MÉS ENS AGRADA.

QUINES CASES MÉS XULES ENS HAN QUEDAT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>