Reivindicació de la importància de l’aigua sota el lema: “Gota a gota, l’aigua s’esgota”

Més de 40 centres educatius del Baix Ebre i Montsià es coordinen per reivindicar la importància de l’aigua en el marc del Dia Mundial de l’Aigua

Durant el curs 2023-24 les Escoles Verdes del Montsià i Baix Ebre han impulsat una acció reivindicativa per l’aigua. Primer, els alumnes han pogut treballar la problemàtica actual de l’aigua i proposar lemes. De tots els lemes proposats per l’alumnat es va fer una votació conjunta, d’on va sortir el lema final: “Gota a gota, l’aigua s’esgota.”
Un cop triat el lema, cada municipi s’ha organitzat per fer i penjar la seva pancarta. A la nostra escola els encarregats de fer-ho han estat els i les alumnes de 5è i l’hem penjat dintre del recinte escolar, concretament a la tanca del costat de l’entrada al centre.
Aquesta iniciativa exemplifica el compromís de les escoles del Baix Ebre i Montsià amb la protecció del nostre entorn i la lluita contra els efectes del canvi climàtic. És un recordatori contundent de la necessitat de treballar junts com a comunitat per garantir un futur sostenible per a les generacions futures.
#escolesperlebre #escolesverdes #diamundialdelaigua

Fòrum Escoles Verdes 2024

El passat dijous 14 de març es va celebrar a Deltebre el Fòrum del Programa Escoles Verdes, que va comptar amb la participació d’alumnes i mestres de diversos centres educatius de Primària de les comarques del Montsià i del Baix Ebre. La nostra escola va ser representada per tres alumnes de 6è, dos alumnes de 5è i dos docents. L’objectiu principal del Fòrum ha estat poder reunir-nos i compartir les accions d’educació per la sostenibilitat. Aquestes accions es van exposar i explicar a través d’un mercat d’experiències, en el qual uns alumnes exposaven i explicaven l’experiència, mentre que la resta passejaven i coneixien les accions dels altres centres. Nosaltres vam compartir el projecte de les Caixes Verdes Viatgeres i la pintada del mur del pati amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Un cop acabat el mercat d’experiències ens vam repartir en petits grups per acabar amb una divertida i representativa activitat de cloenda. En resum, va ser un dia molt profitós i bonic, ja que vam poder aprendre, compartir i sobretot aportar el nostre granet de sorra per cuidar el Planeta.

Jornades Intergeneracionals: fer pinzells

El passat dimarts 6 de febrer, continuant amb les Jornades Intergeneracionals, l’alumnat de sisè va visitar la fàbrica de pinzells Montquer SL per aprendre un dels oficis més característics del nostre poble en el segle passat. Va ser una experiència molt enriquidora. Moltes gràcies a tots i totes per fer possibles aquestes jornades.

Per veure més fotografies feu clic aquí.

Jornades Intergeneracionals: l’olivera

Dins del marc de les Jornades Intergeneracionals, en què l’objectiu principal és mantenir els llaços d’unió entre la gent gran i els més petits de la localitat, el passat dimecres 31 de gener l’alumnat de cinquè va fer una sortida a una finca d’oliveres. Allí els van explicar com es plegaven olives fa molts anys i l’evolució que ha tingut. Es va completar la sortida al matí amb la visita a la cooperativa d’oli. No va faltar un bon esmorzar de salsitxes, pa amb allioli i aigua.
A la tarda vam visitar un molí antic particular que hi ha al carrer Saragossa.
Tot plegat va resultar una experiència inoblidable.

Per veure més fotografies, feu clic aquí.

Activitats del dia de la No-Violència i la Pau

El passat dia 30 de gener vam celebrar el dia de la Pau, dedicat a commemorar als centres educatius una cultura de no violència i pau. Des de la biblioteca de l’escola es van organitzar unes sessions amb llibres cedits per la Biblioteca Municipal on es treballaven valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte. A partir d’aquest treball es van elaborar dos murals, un que representa paraules de Pau i l’altre, paraules de Guerra.

Des de tutoria l’alumnat de l’escola ha fet un mural amb la paraula PAU. Per cicles hem escoltat diferents cançons i hem pintat les emocions que en transmetia la cançó. Les cançons que hem escoltat han estat: Volem la Pau, Somnis d’infant, la Pau i Mirall de Pau. També hem aprofitat per parlar de com podem sembrar la Pau a l’hora del pati.
Els murals que hem fet han estat els següents:

Final del certamen intern de lectura en veu alta

Aquest passat dilluns vam realitzar la final interna per elegir el o la representant de l’escola de 4t i 6è a les semifinals del certamen de lectura en veu alta. Per a la nostra comunitat són bàsiques la fluïdesa lectora i la comprensió. En això centrem tots els esforços. Enhorabona a tothom qui hi ha participat.

PROGRAMA APILO

La Comissió d’Escola Verda de l’Escola Maria Jesús Ortí i Abella us recorda que, com tots els anys, participem en la recollida de piles del programa APILO (https://www.apilo.cat) mitjançant el qual intentem prendre consciència de la necessitat del seu reciclatge. Per això,… Llegeix més»

Sorteig de les colònies de 6è

Avui, dia 12 de gener de 2024, a les 12.30, hem realitzat el sorteig dels 5 vals de 50 euros. Els números guanyadors han estat els que veieu a la fotografia.

L’Escola Maria Jesús Ortí i Abella balla per la Marató

La nostra escola ha col·laborat amb la Marató de TV3 per donar llum als problemes de salut sexual i reproductiva. Com cada any, alumnes, famílies, ajuntament i mestres s’han reunit a la pista municipal per ballar i recaptar diners en benefici d’aquesta iniciativa.

Sortides de tardor a l’escola

Des de la comissió d’Artística aquest trimestre es va portar a terme la situació d’aprenentatge “Com podem fer un arbre amb elements de la natura?”. Al llarg d’aquesta situació es van fer sessions a partir de reptes, sortides a la natura per recollir fulles i altres elements de la natura i activitats manipulatives i artístiques. Aquí us deixem un vídeo amb el resultat final de cadascuna de les classes. Aquests arbres els hem utilitzat per decorar l’escola.

TALLER CREACTIVITY

Aquesta setmana estem realitzant el taller CREACTIVITY de la fundació la Caixa consistent en diferents activitats de raonament sobre la ciència i la tecnologia.