Història

És la nostra una escola amb molta història, amb moltes històries i amb moltíssimes historietes…

L’Escola Calderón va començar la seva trajectòria el curs 1970-71, tot i que, amb anterioritat, hi havia hagut al mateix espai la Escuela Los Pinos.

L’estructura de l’actual edifici es va inaugurar el dia 1 d’octubre de 1970; però el 7 de maig del 2011 es reinaugura després d’una remodelació total que va suposar 3 cursos de convivència pacífica amb constructors, paletes, zones temporalment acotades i alguns sorollets. Abans l’adreça era c/Ordunya s/n i ha estat modificada per l’actual c/ Nil 27-29. Ara tenim un edifici nou amb una infraestructura moderna i un pati amb diferents espais de joc (dos sorrals, dues casetes, una pista, un rocòdrom, etc.)

En aquest anys l’escola ha passat de ser segregadora per sexes a ser mixta; de tenir 5 línies a tenir-ne una i ara dues; s’ha parlat en castellà i català; s‘ha estudiat francès i després anglès; ha viscut sota el règim dictatorial, sota la monarquia i no sabem si podran gaudir d’un estat independent …

L’escola la formem els alumnes i llurs famílies, l’AMPA, més de 30 mestres, el grup de monitors de menjador amb les seves coordinadores, els monitors d’extraescolars, una conserge, un equip de neteja i una administrativa. I des del curs 2015 som una escola íntegrament de doble linea.