ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ A INFANTIL

Són espais amb propostes d’activitats.  Els infants trien segons els seus interessos. Prenen decisions sense por a equivocar-se. Nens i nenes de P3, P4 i P5 comparteixen, col·laboren, s’ajuden …  El paper del docent és de respecte, d’observació, d’interpretació, parla amb els infants, proposa i promou ocasions per descobrir, per inventar i manipular, aprenem plegats …

AFAVORIM EL JOC PER APRENDRE INVESTIGANT

 

 

CORRESPONDÈNCIA AMB L’ÍNDIA

Les cartes que van escriure els nens i nenes de l’escola Sant Esteve han arribat a l’Índia. Les nenes de l’escola Fior di Loto les han llegides i les han respost. El Deepu, el director de l’escola, ens envia unes fotos on hi surt ell amb les nostres cartes i les cartes que té preparades per enviar cap a Castellar.

EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

El dia 30 de gener se celebra a tot el món el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és un dia especial ja que es recorda la data en que va morir Gandhi.
A l’escola tots els dies són importants per parlar de conflictes i de diàleg, però al llarg d’aquesta setmana fem activitats, jocs de convivència, cançons, missatges, … per pensar-hi.
En definitiva comprovem que el que ens passa a l’escola passa també a casa, al poble, …
A les classes hem parlat del significat d’aquest dia i aquestes són algunes de les reflexions del nostre alumnat:
«Cada dia tenim temes de què parlar perquè no sempre ens entenem».
«Ja sabem que hem de dialogar però és molt difícil».
«Hi ha nens que mai tenen conflictes i d’altres que en tenen molt sovint, ens hem d’ajudar».
«Ens agrada fer l’estona de l’ESCOLTA’M, on ens trobem en petits grups de tres, quatre o cinc, amb la nostra mestra i podem parlar del que ens preocupa, donar la nostra opinió, ajudar-nos i escoltar-nos.»
«Sabem que a les persones grans també els costa escoltar-se, nosaltres en volem aprendre».
Valorem que és molt important dedicar temps a aprendre a gestionar els conflictes i superar-los amb l’ajuda de la confiança, el diàleg i la cooperació.
Enllaços a activitats
http://agora.xtec.cat/ceip-santesteve/categoria/bloc-4t-17-18/
http://agora.xtec.cat/ceip-santesteve/bloc-1r-17-18/denip/

 

VIDEOS DEL CONCERT DE NADAL 2017

Un cop més, en aquest final de trimestre, la nostra comunitat educativa ha compartit amb emoció les actuacions del nostre alumnat.  Els 450 infants ens fan aquest regal a mestres i famílies. 

Moltes gràcies nens i nenes la vostra actuació ha estat genial, quin ART!

Moltes gràcies mestres, en especial a l’Anna Roig, la Cèlia, la Mª Antònia i la Mònica, per la dedicació i bona feina!

Moltes gràcies famílies per la vostra col·laboració i participació!

FIRA DE NADAL 2017

BENVOLGUDES FAMÍLIES,

10 ANYS col·laborant amb l’escola FIOR DI LOTO

Un altre any celebrant una gran diada solidària, on l’altruisme, la generositat i la il·lusió estan presents a la nostra escola.

Hem recollit 1180€, moltíssimes gràcies !!!

.

 

WELCOME KARINA

Aquest 1 de desembre iniciem, per segon any, el projecte d’auxiliar de conversa en anglès patrocinat per l’Ajuntament de Castellar. A la nostra escola s’ha incorporat la Karina. Dedicarà 18 hores setmanals als  infants de P3 a sisè. Els docents també farem una sessió de formació d’una hora trenta.
La Karina es presenta,
Hello, my name is Karina. I come from England, but I was born in Russia. I will be working as an English teacher assistant in Sant Esteve school during this course.
In nursery I’ll be coming to the children’ usual lessons and I’ll be speaking English with them about what they are doing at that moment in class. I’m also going to be speaking and playing with the children during play time in English.
In primary school I will be sharing classes with the school English teachers.
The main objective will be to encourage as much as possible the children and the teachers to have a go at speaking English.
I really hope that you’ll find this project useful.
See you at school,
Karina

LA FESTA DE LA MÚSICA JA HA ARRIBAT!

Avui és Santa Cecília i celebrem el dia de la MÚSICA!!!,

Els nostres alumnes han estat els protagonistes d’aquesta diada, hem celebrat la festa amb la seva música, amb els seus instruments i el seu art!!! Quin goig!!  Un bon grup de nois i noies de l’escola ens han ofert un concert espectacular!!

Hem tingut la sort d’escoltar  guitarres, trompeta, violoncels, piano,  tabals, la veu, i veure diferents estils de dansa, moderna i flamenca!!!

Quins artistes que tenim!!!

Endavant i ànims!

 

FESTA DE LA MÚSICA

JA ARRIBA SANTA CECÍLIA!!! I AMB ELLA LA FESTA DE LA MÚSICA.

Aquí els horaris dels concerts interns que ens oferiran els mateixos músics de l’escola

 dimarts 21-11-17

9:15 a 10h– 6èA, 5èA, 2nA, P5A

10 a 10:45h6èB, 5èB, 2nB, P5B, P3A

 dimecres 22-11-17

 9:15 a 10h– 3rA, 4tA, 1rA, P4A

10 a 10:45h3rB, 4tB, 1rB, P4B, P3B

HO PASSAREM MOLT BÉ CELEBRANT LA FESTA DE LA MÚSICA I ESCOLTANT ELS NOSTRES COMPANYS I COMPANYES MÚSICS QUE ENS OFERIRAN UN CONCERT AMB UNA GRAN VARIETAT D’INSTRUMENTS:

Actuació d’alumnes de l’escola:

Pianistes: 1rB BIEL Pérez; 2nA HELENA SESMA, 3rA Berta Minguell; 3rB Oriol MARTINEZ; 4tB HÉctor Olmo;  4tA NOA Vera; 5èA Mònica Reyes; 6èA-  ZOE TELLO

Violoncel: 1rB- IU CHAMANEL; 4tA Alba Quintana;

Guitarra: 2nA JANA BALDRÍS   4tA AINA PRAT; 5è A-HAIDÉ SOLER, ARNAU OLIVERA 5è B-PAU CLUA; 6èA- IRENE

Dansa 5èA- AINHOA MARTÍNEZ (modern); 5èB- JÚLIA, LUCÍA AINHO A, , ANDREA(modern); CRISTINA I ERIKA (modern);  5èB-JASMIN BOUASSABA i AINHOA MARTÍNEZ (flamenc); 4tA- DÁNAE LOPERA i ANNA ROMEU; 4tA – ANA RODRÍGUEZ, NOA ALONSO i LUCÍA QUERO; 6èA- MAR, KENDRA USALL, ZOE TELLO, JUDITH (modern) 6èB- XAVI i ANDREA (Ball de saló) ARIADNA HERNÁNDEZ i LAIA ROMERO (modern)

Cant: 6èB ARIADNA HERNÁNDEZ I MARTINA

Percussió: 3rB DANIEL SANCHO, FERRAN

Guitarra i Piano: 5èA ARNAU i MÒNICA

Trompeta: 2nA DANIELA GAITAN

Desitgem que us agradi a tots i totes!  Visca la Música!

Expotardor a l’escola

Dimarts 31 d’octubre va ser un bonic dia, tota la comunitat educativa vam celebrar plegats la festa de l’Expotardor-Castanyada. Durant el dia l’alumnat va gaudir de jocs i activitats amb els padrins i fillols. Vam rebre la visita de la Castanyera i de la Witch. A la tarda l’AMPA ens va preparar una dolça festa amb coques i castanyes de l’avi Dioni i de la Castanyera Isa. I vam ballar amb el ritme dels atabalats i les cançons i animació del Fefe, tot un espectacle.

Mil gràcies a tots els pares i mares que ajudeu i participeu de les activitats de l’escola.

TOTS FEM ESCOLA!!

En els blogs de l’aula podreu veure les fotos de les classes amigues i l’exposició de productes de tardor del cicle dels grans.

 

 

VINE A CELEBRAR L’EXPOTARDOR AMB NOSALTRES!!

DIMARTS 31 D’OCTUBRE A LES 16:30h, ENTRA A L’ESCOLA I CELEBRA AMB NOSALTRES LA CASTANYADA!!! ELS ATABALATS US ACOMPANYARAN FINS AL PATI DE L’ESCENARI ON L’AMPA ENS HA PREPARAT UNA GRAN FESTA. BALLAREM I CANTAREM AMB LA COMPANYIA FEFE,  I ENS CONVIDARAN A MENJAR COCA I  CASTANYES!!! US ESPEREM!!!

VEREMA 2017

Aquest matí hem fet la verema de la nostra parra amb l’avi Dioni. Hem repartit els gotims per totes les classes. Que bo el nostre RAÏM!!

ELS ATABALATS A LA FESTA MAJOR

Un any més hem participat en la fal.lera gegantera de la FESTA MAJOR del nostre estimat poble.

Una experiència inoblidable, ritmes de tabals i melodies de les gralles que provocaven alegria, gegants que no paraven de ballar, capgrossos que engrescaven a petits i grans, tot plegat emoció, il.lusió i gresca!!! Visca el Sant Esteve i visca la Festa Major!!!

Gràcies a tothom per la vostra participació.