MOSTRA D’ACTIVITATS PER LES FAMÍLIES DEL 3r TRIMESTRE

BENVOLGUDES FAMÍLIES:

Us presentem la MOSTRA D’ACTIVITATS  per les famílies del 3r TRIMESTRE: Es faran a AUDIOVISUALS, excepte P3, P4, 1r, 2n i 3r .  

MES D’ABRIL: 2n: Presentació PROJECTE- 20/4 a les 15.30h.    

Consulteu el dia i hora del curs dels vostres fills/es.   US ESPEREM A TOTS/ES!!!!!

(Si cliqueu a la imatge, podreu augmentar la seva mida) 
 

GRAVACIÓ DEL NOSTRE CD

Al llarg del mes d’abril tot l’alumnat, mestres, personal no docent i famílies vam viure una experiència maquíssima!!! La gravació d’un CD!!! tots plegats ens ho vam passar genial!!!

D’aquí poc ja el tindrem a les nostres mans! no patiu que ja us ho farem saber!

Ara gaudiu de les fotos i vídeos:

https://photos.app.goo.gl/T4SgaG6Pssta7tnq7 FOTOS 5è, 2n, P4, 4t, famílies, 1r, llenguatge signes, 3r, monitors, mestres.

https://photos.app.goo.gl/VoiAr3BQQwRCECXt5 FOTOS 6è

https://photos.app.goo.gl/c3ZEgBgVfdJop7Rk8 FOTOS FAMÍLIES

https://photos.app.goo.gl/shZXhHmyzqmWzt3S6 FOTOS P3 I 4T

SANT JORDI 2018

Roses, llibres, polseres solidàries, obres de teatre, menús literaris, explica contes, percussió amb els tabals, tallers creatius, …

VISCA LA DIADA DE SANT JORDI !

 

TALLER PER A FAMÍLIES

El dia 10 i 17 d’abril vam poder gaudir d’un taller matemàtic dirigit per la Carme Pablo, assessora pedagògica de la nostra escola i en David Vilalta, actualment coordinador del projecte MAGNET (Fundació Bofill, Departament d’Ensenyament i UAB). Tots dos formadors de mestres i membres del grup de l’ICE de la UAB “La cultura matemàtica de les persones”.
S’han realitzat dos tallers i s’han resolt dues situacions d’aprenentatge relacionades amb les matemàtiques. Posteriorment s’ha reflexionat sobre la pràctica, l’experimentació i la metodologia del treball per projectes en el moment actual.
Volem compartir aquesta frase del Jorge Wasgensberg, “Quan ho tenim al cap és una idea, quan ho expliquem es transforma en coneixement” , és un bon resum del que us hem volgut mostrar.

 

Dia 10 d’abril

 

Dia 17 d’abril

CAMPIONAT DE CATALUNYA “JUGANDO AL ATLETISMO”

El passat 24 de març 10 alumnes de 6è de la nostra escola van participar el el Campionat de Catalunya de “jugando al atletismo”.

L’actuació dels nostres, com cada any que ens presentem, va estar molt bé, esforçant-se al màxim cadascun  en les proves en les que participaven.

Els nois es van quedar a un lloc del podi, van quedar quarts, i les noies terceres. Les noies van aconseguir el bitllet per participar al campionat d’Espanya els dies 11, 12 i 13 de maig.

dav

UN DIA GEGANT

 

Ahir vam gaudir tots plegats D’UN DIA GEGANT!

Per primera vegada el grup d’Atabalats de l’escola va organitzar una diada gegantera.

El dia no ens va acompanyar però vam poder disfrutar de la festa a l’Espai Tolrà.

El grup d’Atabalats va començar amb un esmorzar de germanor, en companyia de la colla gegantera de Castellar, de Sant Llorenç i la colla castellera de Castellar, els Capgirats. Els hi volem agrair la seva col·laboració i participació en aquesta primera diada que vam organitzar amb molta il·lusió, amb l’objectiu que els infants de tot el poble poguessin gaudir de la tradició gegantera i castellera.
Estem molt contents de la participació de la gent que va venir i ens va fer costat en aquesta primera festa, gràcies a tots i totes per fer-ho possible!!!

Us recordem que, si voleu formar part del grup d’Atabalats, només ens ho heu de dir!

Moltes gràcies i ens veiem per Sant Jordi!

 

 

 

 

 

 

JORNADA D’EDUCACIÓ FÍSICA A LES PISTES D’ATLETISME

El passat 21 de març l’alumnat de primària va participar a les Jornades d’Educació Física a les pistes d’atletisme de Castellar. Els de primer i segon van fer una gimcana i els nens des de tercer a sisè, esports i jocs. Va ser una jornada molt divertida, amb un temps meravellós i en la que els infants van gaudir molt de les activitats plantejades.

ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ A INFANTIL

Són espais amb propostes d’activitats.  Els infants trien segons els seus interessos. Prenen decisions sense por a equivocar-se. Nens i nenes de P3, P4 i P5 comparteixen, col·laboren, s’ajuden …  El paper del docent és de respecte, d’observació, d’interpretació, parla amb els infants, proposa i promou ocasions per descobrir, per inventar i manipular, aprenem plegats …

AFAVORIM EL JOC PER APRENDRE INVESTIGANT

 

 

CORRESPONDÈNCIA AMB L’ÍNDIA

Les cartes que van escriure els nens i nenes de l’escola Sant Esteve han arribat a l’Índia. Les nenes de l’escola Fior di Loto les han llegides i les han respost. El Deepu, el director de l’escola, ens envia unes fotos on hi surt ell amb les nostres cartes i les cartes que té preparades per enviar cap a Castellar.

EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

El dia 30 de gener se celebra a tot el món el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és un dia especial ja que es recorda la data en que va morir Gandhi.
A l’escola tots els dies són importants per parlar de conflictes i de diàleg, però al llarg d’aquesta setmana fem activitats, jocs de convivència, cançons, missatges, … per pensar-hi.
En definitiva comprovem que el que ens passa a l’escola passa també a casa, al poble, …
A les classes hem parlat del significat d’aquest dia i aquestes són algunes de les reflexions del nostre alumnat:
«Cada dia tenim temes de què parlar perquè no sempre ens entenem».
«Ja sabem que hem de dialogar però és molt difícil».
«Hi ha nens que mai tenen conflictes i d’altres que en tenen molt sovint, ens hem d’ajudar».
«Ens agrada fer l’estona de l’ESCOLTA’M, on ens trobem en petits grups de tres, quatre o cinc, amb la nostra mestra i podem parlar del que ens preocupa, donar la nostra opinió, ajudar-nos i escoltar-nos.»
«Sabem que a les persones grans també els costa escoltar-se, nosaltres en volem aprendre».
Valorem que és molt important dedicar temps a aprendre a gestionar els conflictes i superar-los amb l’ajuda de la confiança, el diàleg i la cooperació.
Enllaços a activitats
http://agora.xtec.cat/ceip-santesteve/categoria/bloc-4t-17-18/
http://agora.xtec.cat/ceip-santesteve/bloc-1r-17-18/denip/

 

VIDEOS DEL CONCERT DE NADAL 2017

Un cop més, en aquest final de trimestre, la nostra comunitat educativa ha compartit amb emoció les actuacions del nostre alumnat.  Els 450 infants ens fan aquest regal a mestres i famílies. 

Moltes gràcies nens i nenes la vostra actuació ha estat genial, quin ART!

Moltes gràcies mestres, en especial a l’Anna Roig, la Cèlia, la Mª Antònia i la Mònica, per la dedicació i bona feina!

Moltes gràcies famílies per la vostra col·laboració i participació!

FIRA DE NADAL 2017

BENVOLGUDES FAMÍLIES,

10 ANYS col·laborant amb l’escola FIOR DI LOTO

Un altre any celebrant una gran diada solidària, on l’altruisme, la generositat i la il·lusió estan presents a la nostra escola.

Hem recollit 1180€, moltíssimes gràcies !!!

.

 

WELCOME KARINA

Aquest 1 de desembre iniciem, per segon any, el projecte d’auxiliar de conversa en anglès patrocinat per l’Ajuntament de Castellar. A la nostra escola s’ha incorporat la Karina. Dedicarà 18 hores setmanals als  infants de P3 a sisè. Els docents també farem una sessió de formació d’una hora trenta.
La Karina es presenta,
Hello, my name is Karina. I come from England, but I was born in Russia. I will be working as an English teacher assistant in Sant Esteve school during this course.
In nursery I’ll be coming to the children’ usual lessons and I’ll be speaking English with them about what they are doing at that moment in class. I’m also going to be speaking and playing with the children during play time in English.
In primary school I will be sharing classes with the school English teachers.
The main objective will be to encourage as much as possible the children and the teachers to have a go at speaking English.
I really hope that you’ll find this project useful.
See you at school,
Karina

LA FESTA DE LA MÚSICA JA HA ARRIBAT!

Avui és Santa Cecília i celebrem el dia de la MÚSICA!!!,

Els nostres alumnes han estat els protagonistes d’aquesta diada, hem celebrat la festa amb la seva música, amb els seus instruments i el seu art!!! Quin goig!!  Un bon grup de nois i noies de l’escola ens han ofert un concert espectacular!!

Hem tingut la sort d’escoltar  guitarres, trompeta, violoncels, piano,  tabals, la veu, i veure diferents estils de dansa, moderna i flamenca!!!

Quins artistes que tenim!!!

Endavant i ànims!