JA HEM COMENÇAT!!!

Tots plegats estem contents i contentes d’haver començat l’escola amb il·lusió, empenta, energia i moltes ganes de passar-ho bé, aprendre i fer amistats.

Us presentem a tot l’equip del Sant Esteve, preparats per omplir les motxilles d’estima, confiança, somnis, esperança i aprenentatge.

FEM COMPOSTATGE-CURS 2018

Com cada curs, els nens i nenes de 4t són els responsables del compostador de l’escola. Aquí teniu el vídeo amb el treball que hem fet aquest curs.
Edició: nenes/es de 4t A, 4t B i Cristina Lanzas

 

GRAVACIÓ DEL NOSTRE CD

Al llarg del mes d’abril tot l’alumnat, mestres, personal no docent i famílies vam viure una experiència maquíssima!!! La gravació d’un CD!!! tots plegats ens ho vam passar genial!!!

D’aquí poc ja el tindrem a les nostres mans! no patiu que ja us ho farem saber!

Ara gaudiu de les fotos i vídeos:

https://photos.app.goo.gl/c9wGVaCzuW6gyQlV2 FOTOS P5

https://photos.app.goo.gl/T4SgaG6Pssta7tnq7 FOTOS 5è, 2n, P4, 4t, famílies, 1r, llenguatge signes, 3r, monitors, mestres.

https://photos.app.goo.gl/VoiAr3BQQwRCECXt5 FOTOS 6è

https://photos.app.goo.gl/c3ZEgBgVfdJop7Rk8 FOTOS FAMÍLIES

https://photos.app.goo.gl/shZXhHmyzqmWzt3S6 FOTOS P3 I 4T

SANT JORDI 2018

Roses, llibres, polseres solidàries, obres de teatre, menús literaris, explica contes, percussió amb els tabals, tallers creatius, …

VISCA LA DIADA DE SANT JORDI !

 

TALLER PER A FAMÍLIES

El dia 10 i 17 d’abril vam poder gaudir d’un taller matemàtic dirigit per la Carme Pablo, assessora pedagògica de la nostra escola i en David Vilalta, actualment coordinador del projecte MAGNET (Fundació Bofill, Departament d’Ensenyament i UAB). Tots dos formadors de mestres i membres del grup de l’ICE de la UAB “La cultura matemàtica de les persones”.
S’han realitzat dos tallers i s’han resolt dues situacions d’aprenentatge relacionades amb les matemàtiques. Posteriorment s’ha reflexionat sobre la pràctica, l’experimentació i la metodologia del treball per projectes en el moment actual.
Volem compartir aquesta frase del Jorge Wasgensberg, “Quan ho tenim al cap és una idea, quan ho expliquem es transforma en coneixement” , és un bon resum del que us hem volgut mostrar.

 

Dia 10 d’abril

 

Dia 17 d’abril

CAMPIONAT DE CATALUNYA “JUGANDO AL ATLETISMO”

El passat 24 de març 10 alumnes de 6è de la nostra escola van participar el el Campionat de Catalunya de “jugando al atletismo”.

L’actuació dels nostres, com cada any que ens presentem, va estar molt bé, esforçant-se al màxim cadascun  en les proves en les que participaven.

Els nois es van quedar a un lloc del podi, van quedar quarts, i les noies terceres. Les noies van aconseguir el bitllet per participar al campionat d’Espanya els dies 11, 12 i 13 de maig.

dav

UN DIA GEGANT

 

Ahir vam gaudir tots plegats D’UN DIA GEGANT!

Per primera vegada el grup d’Atabalats de l’escola va organitzar una diada gegantera.

El dia no ens va acompanyar però vam poder disfrutar de la festa a l’Espai Tolrà.

El grup d’Atabalats va començar amb un esmorzar de germanor, en companyia de la colla gegantera de Castellar, de Sant Llorenç i la colla castellera de Castellar, els Capgirats. Els hi volem agrair la seva col·laboració i participació en aquesta primera diada que vam organitzar amb molta il·lusió, amb l’objectiu que els infants de tot el poble poguessin gaudir de la tradició gegantera i castellera.
Estem molt contents de la participació de la gent que va venir i ens va fer costat en aquesta primera festa, gràcies a tots i totes per fer-ho possible!!!

Us recordem que, si voleu formar part del grup d’Atabalats, només ens ho heu de dir!

Moltes gràcies i ens veiem per Sant Jordi!

 

 

 

 

 

 

JORNADA D’EDUCACIÓ FÍSICA A LES PISTES D’ATLETISME

El passat 21 de març l’alumnat de primària va participar a les Jornades d’Educació Física a les pistes d’atletisme de Castellar. Els de primer i segon van fer una gimcana i els nens des de tercer a sisè, esports i jocs. Va ser una jornada molt divertida, amb un temps meravellós i en la que els infants van gaudir molt de les activitats plantejades.

ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ A INFANTIL

Són espais amb propostes d’activitats.  Els infants trien segons els seus interessos. Prenen decisions sense por a equivocar-se. Nens i nenes de P3, P4 i P5 comparteixen, col·laboren, s’ajuden …  El paper del docent és de respecte, d’observació, d’interpretació, parla amb els infants, proposa i promou ocasions per descobrir, per inventar i manipular, aprenem plegats …

AFAVORIM EL JOC PER APRENDRE INVESTIGANT

 

 

CORRESPONDÈNCIA AMB L’ÍNDIA

Les cartes que van escriure els nens i nenes de l’escola Sant Esteve han arribat a l’Índia. Les nenes de l’escola Fior di Loto les han llegides i les han respost. El Deepu, el director de l’escola, ens envia unes fotos on hi surt ell amb les nostres cartes i les cartes que té preparades per enviar cap a Castellar.