Del cacau… a ser per un dia grans pastissers!

Ens acomiadem del nostre projecte visitant el museu de la xocolata.

Durant aquest trimestre els nens de 5èB han treballat  un projecte molt i molt dolç…. la xocolata!,  ha estat treballat globalment, des de totes les àrees, en grups cooperatius i de maneres ben diverses.

Hem fet diferents activitats: recerca d’informació, fer un mural, resseguir un itinerari,  confeccionar un cartell publicitari, fer una exposició oral, calcular un pressupost i visitar el museu.

         

Els alumnes han après moltes coses al voltant d’aquest producte: el seu origen, el seu procés d’elaboració,  tipus de xocolata,  les seves característiques, els beneficis ….

En definitiva, han conegut de més a prop un dels seus aliments preferits.

 Com ha repte final els nens han planificat, organitzat i preparat  la sortida al museu de la xocolata a Barcelona, on van poder experimentar i manipular.   

 Per un dia es van convertir en pastissers i vam fer:, lleons, elefants i peixos de xocolata. Boníssim!

Després, la Sandra, la mestra pastissera, ens van donar la “mànega de pastisseria” per fer un dibuix.

Quan vam acabar el taller vam fer la visita al Museu, on vam poder observar les màquines que antigament s’utilitzaven, a la vegada que un video ens explicava la seva historia,  tot el que forma part en el procés de  l’elaboració de la xocolata i  també van veure  les  diferents figures de xocolata gegants com el Tintín, les tres bessones, la Sagrada Família, Messi, etc…

Estàvem contents ja que la sortida els ha permès assimilar i entendre millor els continguts après a classe!!

Després vam anar a esmorzar al Parc de la Ciutadella.

Vam gaudir d’un dia fantàstic!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>