Revista Foc d’Alzina_ Edició Especial 50è aniversari

Aquí us deixem la versió digital de la nostra revista Foc d’Alzina Edició Especial 50è aniversari.

IV JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA

El Pau Segura de segon i l’Ainara Sanz de quart han estat finalistes de la fase territorial dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya organitzats pel Departament d’Ensenyament amb els poemes sobre la nostra escola.

MOLTES FELICITATS!!

jocs florals Catalunya

JOCS FLORALS

Si cliqueu l’enllaç podeu entrar a la notícia

L’ALZINA VA A VIENA !!!!

El pare del Bernat Cortés de la classe dels CAVALLERS i PRINCESES de P5 , en Jordi Cortés Picas, ens ha portat (virtualment ) a Viena. Ell mateix us explica l’aventura…Genial!!!! Moltes gràcies!!!!

“Viena va acollir un any més l’Assemblea General de l’European Geosciences Union (EGU), un congrés científic dedicat a les Ciències de la Terra. Entre el 24 i el 28 d’Abril d’aquest, més de 14.000 persones de 107 nacionalitats diferents van participar en les diferents sessions que s’organitzen al voltant de les diferents temàtiques relacionades amb les geociències.

L’escola l’Alzina hi va estar present.

L’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del CSIC (ICTJA-CSIC)va presentar una comunicació en format pòster per explicar un taller sobre vulcanisme que es va fer l’any passat amb els aleshores alumnes de P-4.

L’activitat en qüestió es va realitzar el dia 3 de juny del 2016 amb 26 alumnes de P-4,durant la visita que la investigadora de l’ICTJA-CSIC, Adelina Geyer, va fer a l’Escola l’Alzina.

“Terra de volcans” és una activitat de divulgació creada per Geyer que estava pensada en el seu inici per fer-la davant d’alumnes  de secundària. El taller és una aproximació al món de la vulcanologia a través de l’explicació de diferents conceptes relacionats amb aquests fenòmens geològics: el seu origen i característiques, el magma, les erupcions  i el perills associats, etc.

Després d’una sèrie de contactes entre la Unitat de Comunicació de l’ICTJA-CSIC i la mestra d’educació infantil de l’Escola l’Alzina, Mabel Díaz, es va gestar la idea de inicial de portar el taller al centre per fer-lo davant d’una audiència gens habitual: alumnes de 4-5 anys.

L’Adelina va acceptar el repte adaptant-ne el format i el contingut del taller a les característiques del nou públic.

El taller, que va durar uns 45 minuts, va estar dividit en dues parts. A la primera part, la investigadora de l’ICTJA-CSIC va fer una petita presentació de l’activitat científica, de l’estructura interna de la Terra i de l’origen dels volcans. Durant aquesta breu xerrada, els alumnes van poder tocar, tastar i olorar diferents roques d’origen volcànic.

En la segona part, es van fer diferents activitats experimentals. Primer, els alumnes van poder fer una “làmpada de magma”.  Finalment es va fer una simulació, a petita escala, una colada de lava.

Aquesta experiència va quedar registrada en imatges i també en els dibuixos que els alumnes van fer posteriorment, evocant el que havien viscut durant el taller.

Tenint en compte no és habitual que es facin tallers científics d’aquest tipus destinats a alumnes d’educació infantil, des de la Unitat de Comunicació de l’CTJA-CSIC va sorgir la idea d’explicar aquesta experiència concreta a l’EGU 2017. El pòster es va presentar el passat 25 d’Abril, en el marc de la sessió “EOS3: Science in tomorrow’s classroom”.

El taller es va penjar a primera hora del matí del Hall X-4, on va estar disponible per a tots aquells assistents al Congrés que van any passant per l’espai veient les diferents activitats que s’hi presentaven.

Aquest pòster va ser una les 17.399 presentacions que es van fer durant la EGU d’aquest any.

Des de l’ICTJA-CSIC es vol agrair la col·laboració dels mestres i la direcció del Centre i també la complicitat dels pares dels alumnes.”

Fantàstic ,oi?

SOM UN BON EQUIP FAMILIES I ESCOLA!!!

FOTOS

 

Mostra de teatre 2017

“El vestit nou de l’emperador” i “Mans enlaire” han estat les obres escollides enguany per les nenes i nens de sisè per ser representades a La Peni com a cloenda de les celebracions de la Diada de Sant Jordi 2017.

Després de la gran feinada amb els diàlegs, decorats, assajos… les dues representacions han estat un èxit, i grans i petits hem gaudit d’una fantàstica tarda de teatre.

Felicitats als grans de l’escola!!!!

http://agora.xtec.cat/ceip-lalzina/wp-content/uploads/usu1412/2017/04/Programa-teatre-2017.png

 

 

Jocs Florals 2017

Seguint la tradició, enguany hem tornat a baixar a La Peni a celebrar la XXVIII Diada de Sant Jordi de la nostra escola. Aquest any, a més de les tradicionals cantades de cançons de les nenes i nens d’Educació Infantil i del lliurament de premis dels Jocs Florals, també hem fet el lliurament de premis del Concurs de dibuix que hem celebrat amb motiu del 50è aniversari de l’escola.

El tema únic tant dels poemes com dels dibuixos ha estat L’Escola, i cal dir que la qualitat dels treballs ha estat excel·lent i ha sigut molt complicat  triar els guanyadors i guanyadores.

Felicitats a tots i totes per la feina ben feta!!!

Us deixem aquí les imatges del matí.

Jocs Florals

Jocs al Pati Diada de Sant Jordi 2017

La segona part de la celebració de la Diada de Sant Jordi a l’escola ha estat un èxit. Després dels Jocs Florals, l’AMPA ens ha preparat un bon esmorzar de pa amb xocolata i hem recuperat energia per dedicar-nos de ple a jugar.

Aquí us deixem unes fotos perquè veieu com ha estat de divertit anar provant de joc en joc.

IMG_1488

La nova estructura de jocs

Sí!!!!!! Per fi, després de molt esperar-la, ja tenim preparada la nova estructura de jocs al pati de Primària.

En quant ha estat possible ens hem disposat a provar-la i veure totes les possibilitats que ens ofereix. Esperem passar molts bons moments jugant-hi!!!

estructura de jocs

Carnestoltes!!!!!!

El passat divendres dia 3 de març de 2017 vam viure un espectacular viatge en el temps per celebrar el Carnestoltes. Aquí us deixem els enllaços a algunes de les fotos de la tarda.

Esperem que gaudiu recordant els fantàstics moments que vam compartir plegats.

muntatge-fotos

 

 

 

 

 

TALLER DE CERÀMICA AMB LES FAMÍLIES

Continuant amb les activitats del 50è aniversari, avui han vingut les famílies a fer la seva rajola, que formarà part del mural ceràmic que tota la comunitat educativa estem fent conjuntament. Gràcies a tots!

TOTS SOM ALZINA!! 

TOTS FEM ALZINA!!

 

ceramica-families

PROJECTE APILO XII

Hem engegat el Projecte Apilo XII a la nostra escola per fer del nostre planeta una llar més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A l’entrada de l’escola trobareu el contenidor per fer la recollida de piles.

US ANIMEM A PARTICIPAR!!!   www.apilo.cat

apilo_xii