Sortida a Cardona

Les nenes i els nens de cinquè hem fet una sortida a Cardona per visitar el Castell i la Muntanya de Sal.

Vam pujar al castell i ens van explicar per a què s’havia construït aquell castell. Després vam fer dos grups i vam pujar a la Torre de la Minyona (també es pot dir Torre Mestre), que servia per vigilar la Muntanya de Sal, les terres del senyor del castell i el poble de Cardona. A més , la torre, [abans de 25 metres d’alçada]servia per castigar a gent llençant-la per un forat  situat a la primera planta, a 12m d’alçada, deixant a la persona ferida, sense aigua ni menjar.

Després,  vam entrar en una església. Vam seure a unes escales i vam interpretar a personatges de l’època , en la qual cadascú tenia un paper important.

A continuació vàrem agafar l’autocar i vam anar a les Muntanya de Sal. A  l’entrada hi havia sals de diferents colors (verd, taronja i blanc , és clar) i gustos. La sal semblava neu i, quan vam entrar, vam veure estalactites i estalagmites .Vam fer un recorregut de 500m encara que n’hi havia molts més que no són visitables, i cada vegada que ens endinsàvem més a  la cova, feia més fred. Ens van deixar provar una sal amb un gust picant i ens van ensenyar uns ratpenats dissecats que havien quedat atrapats a la sal. Vam veure un vídeo sobre la feina dels miners i ens vam adonar de que era molt dura, perquè a sota terra feia molta calor i hi havia molts accidents.

castell cardona

Reporters :

Daniel. B, Adrià. F, Àngela. P, Iman. S, Ayman. H

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>