JOBSHADOWING A FINLÀNDIA

Aquesta setmana cinc mestres del centre estem fent un aprenentatge per observació (jobshadowing) a Laukaa School a Finlàndia. Visitarem diversos centres i la Universitat de Jyväskylä, una de les més prestigioses en temes d’Educació on Finlàndia és un referent mundial. Tot dintre del nostre projecte… Llegeix més»

ACCORDS QUE EDUQUEN

Hem estat seleccionades per presentar el nostre projecte : Tots iguals , tots diferents, dins la jornada Els acords eduquen, organitzat per la universitat Ramon LLull i el Departament d´Ensenyament.

JORNADES ESPORTIVES 2018

 
 
Estem gaudint  les nostres jornades esportives amb ganes i il·lusió. Durant aquests dos dies practicarem diversos esports i activitats esportives dins i fora de l’escola.
Aprendem des de l’esport. Aprendrem amb l’esport.
Recordem els valors de l’esport: Perseverància, respecte, humil.litat, companyerisme, llealtat, gratitut, confiança,compromís, esforç,


 
Llegeix més»

“La innovació educativa ha d’arribar a la Universitat”

Mmantsetsa Marope, responsable d’educació de la Unesco, fa una crida a la transformació pedagògica “en tots els nivells”.
Us deixem  l’entrevista de la Dra. Marope, doctora d’Educació per la Universitat de Chicago on ens explica els postulats de la Unesco vers l’educació dels nostres alumnes.
https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20180313/mmantsetsa-marope-directora-educacio-unesco-innovacio-educativa-ha-darribar-universitat-6688026
Llegeix més»

PORTES OBERTES 2018

Benvolgudes famílies:

Ja estem preparant les jornades de portes obertes del’escola. Seran  els propers dies 27 i 28 de febrer.

Per raons de capacitat farem una primera part on l’equip directiu presentarà el nostre Projecte Educatiu a la sala de reunions de l’Àrea a la Persona de l’Ajuntament de Sant Joan Despí,

Avinguda Barcelona, 41 i després podreu fer la visita de l’escola.

Horaris:

dia 27 de febrer: A les 17h a l’Àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament

dia 28 de febrer: A les 16.15 a l’Àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament.

 

Us hi esperem!

Xavier Aragay: “L’escola innovadora no fa nens sobreprotegits”

Entrevista l’autor del llibre ‘Reimaginando la educación”

Especialitzat en el canvi educatiu, Xavier Aragay defensa que l’educació s’ha de centrar en la persona. Va ser fundador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director general de la Fundació Jesuïtes Educació. Amb més de 25 anys d’experiència i lideratge en el sector educatiu, ara mateix encapçala Reimagine Education Lab. Ha publicat el llibre Reimaginando la educación (Paidós Educación).

 

 

Aquí us deixem l’enllaç a l’entrevista complerta.

 

https://www.ara.cat/societat/Xavier-Aragay-Lescola-innovadora-sobreprotegits_0_1951004940.html?utm_medium=social&utm_source=mail&utm_campaign=ara#.WnSOKr4Z_v4.email

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

Avui 30 de gener, hem celebrat el dia de la Pau i la no violència. Hem treballat el seu significat des de les aules i hem compartit una activitat musical tota l’escola.

 

Recordem les paraules del poeta

“La Pau no és un cop de vent sobtat, sinó la pedra en la qual cada dia cal escolpir l’esforç de conquerir-la”

Miquel Martí i Pol

https://drive.google.com/drive/folders/0B4YnlYSFXq1tLWhrVlZnTFlYOUE?usp=sharing

Visita al Centre de mestres del Sud de França

El passat divendres dia 19 vam rebre la visita de dues directores de dues escoles de la xarxa de “Calandretes”.

Aquestes escoles treballen el bilingüisme des de petits en les llengües occitana i francesa i tenen un projecte plurilingüe per treballar la introducció de llengües estrangeres.

L’escola treballa com a escola de referència amb el grup “Fem l’escola plurilingüe” dins de la Societat catalana de Pedagogía i amb el Departament. Compartir la nostra experiència amb escoles d’altres països ens ajuda a millorar  el nostre projecte i beneficia als nostres alumnes.

Comencem un altre projecte de col·laboració amb les escoles d’Occitània.

 

FORMIGUES COOPERATIVES

Aquest curs, des de l’àrea d’Educació Física, hem engegat un nou projecte amb els alumnes de 4t. Es tracta d’un projecte cooperatiu on participen alumnes de diferents escoles de Catalunya.

El projecte de Formigues cooperatives el compartim amb dues escoles més del poble. Ja hem començat… Llegeix més»

TARDA DE FAMÍLIES

Les nostres tardes de i amb famílies, són un moment molt desitjat on famílies, mestres i sobretot infants compartim aprenentatges i vivències .
L’Orlando pare i metge ens va ajudar a entendre millor l’aparell digestiu. Dins del nostre projecte “què passa amb els aliments?, teniem moltes… Llegeix més»

VISITA A TARRACO

Hem anat a Tarragona els nens i nenes de cinquè dins del nostre projecte “Roma”
Vam passar un dia ple d’aprenentatges i vivències.
Aquí us deixem algunes imatges.
https://photos.app.goo.gl/yH2yA76MaxrS0Bd32