EXPOSICIÓ MANS UNIDES “L’AIGUA ÉS VIDA”

Durant dues setmanes hem pogut disposar de l’exposició “L’aigua és vida”, cedida per Mans Unides.
Amb ella hem pogut treballar diferents valors: la cura del medi ambient, la solidaritat i la responsabilitat.
Hem reflexionat al voltant de la importància de l’aigua, sense ella no hi ha vida; per tant, n’hem de tenir cura i
no malgastar-la.

VISITA A LA DEIXALLERIA

El dimecres dia 22 de novembre l’alumnat de cinquè vam visitar les instal·lacions de la deixalleria de Tàrrega. Una visita que ens ajuda a prendre consciència del que hem de fer amb els residus que generem.

L’Alba ens va acompanyar en l’itinerari que vam realitzar i ens va explicar com està organitzada i com funciona la deixalleria. Hi podem portar els residus que no es deixen als contenidors, alguns els reutilitzen posant-los a la venda a la botiga.

Va ser una visita interessant!

TALLERS DE MEDI

A 3r hem treballat la matèria i hem pogut experimentar amb la temperatura, els canvis d’estat i els materials aïllants.

Hem construït un termòmetre casolà i també hem vist que passa amb la calor si comparem diferents materials com aïllants.

Aquí us deixem una mostra

SORTIDA A MANRESA DE L’ALUMNAT DE E. INFANTIL

Els nens i les nenes d’Educació Infantil han realitzat una sortida a Manresa amb la idea de promoure una mirada científica sobre fenòmens del món, a través de la iniciativa dels infants sobre els materials, de potenciar la curiositat natural i afavorir el sorgiment de preguntes.

Cada grup ha realitzat dues activitats:

* El Lab, espai de ciència de lliure elecció on els infants han trobat propostes que els plantegaven diferents reptes de ciència (per exemple: com han de ser els objectes per a què la força del vent els pugui moure?, qui viu en el terrari?, quines propietats tenen els minerals i les roques?, podem controlar el camí de l’aigua? …

* Un repte concret: L’aigua de colors (EI3), les boles de terra (EI4), la terra per dins i per fora (EI5).

Després de reflexionar i posar en comú les idees tots els grups s’han endut algunes preguntes que aniran resolent els propers dies a l’aula.

A la tarda han anat al Parc de L’Agulla on han gaudit d’una estona de joc en unes magnífiques estructures de fusta: serp, casetes, vaixell …

TALLER APILO XII

El dimecres 22 de febrer va venir a les classes de cinquè un agent Apilo i ens va explicar moltes coses sobre les piles i l’important que és el seu reciclatge. Després d’una xerrada força interessant vam realitzar un taller en el que vam fabricar una pila utilitzant una llimona, una moneda de cinc cèntims, un clau i un fil conductor.

Si teniu piles gastades a casa les podeu portar a l’escola que el nostre coet les espera!

VISITA A LA DEIXALLERIA DE TÀRREGA

Els dies 23 i 24 de novembre, dins la setmana Europea de Prevenció de Residus, l’alumnat de cinquè vam visitar la deixalleria de Tàrrega. Durant la visita vam poder veure les instal·lacions i ens van explicar d’allò més bé quins residus hem de portar a la deixalleria perquè no es poden tirar als contenidors. També ens van explicar que hi ha objectes que, quan arriben a la deixalleria, els arreglen per tal de poder-los tornar a utilitzar i posar-los a la venta a la botiga que hi ha allà mateix.

Va ser una visita força profitosa!

VISITA A LA FRUITERA GARCIA VICENT

La setmana passada els infants d’EI4 i EI5 vam visitar la fruiteria Garcia Vicent. La Romis, la Laia i l’Estel ens van atendre molt amablement, ens van ensenyar els fruits i fruites de tardor, ens van regalar fruites per a tots i totes i una capsa amb diferents fruites i verdures per seguir treballant a l’aula.
Moltes gràcies!!! Ens ho vam passar molt bé!

PARC ASTRONÒMIC DEL MONTSEC

El divendres 21 d’octubre l’alumnat de Cicle Mitjà ens vam traslladar fins a Àger, per visitar el Parc Astronòmic del Montsec.

Allí vam poder fer diferents activitats: Enlairament de coets d’aigua, observació del Sol i visionat d’una pel·lícula al planetari del parc astronòmic.

També ens van obrir la gran cúpula i vam poder observar el cel i la majestuositat de l’entorn.

 

 

 

Setmana BIO 2022

Avui hem enjardinat el nostre pati com activitat de cloenda de la Setmana BIO de l’any 2022, encara que el nostre treball per fer un planeta més sostenible no té caducitat.

Hem plantat aromàtiques, com ara romaní, i decoratives, com els pensaments; en total 225 plantes.

La comunitat educativa ha respost positivament a l’activitat a pesar de l’amenaça de pluja, comptabilitzant unes 275 persones.

L’AFA ens ha preparat un bon aperitiu per a recuperar forces.

La nostra escola forma part de la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya des de l’any 2007.